nincs cím
sponsored links
Kakaós-diós lepény...
A receptre Web Cukrászda oldalán találtam rá,
amit Andi az oldal háziasszonya, nagy szeretettel
ajánlott. Egyszerû süti, kevés hozzávalóból.
A végeredmény...hmmm...valóban kihagyhatatlan!
Igazi "nagymamás" sütemény!(mondta párom tele
tömött szájjal)
A régies, nem túlcicomázott ízvilág...
puha, omlós tésztába zárva :D
Hozzávalók...
(20 X 30 cm-s tepsihez)
tészta...
220 g liszt
180 g vaj
csipet só
3-4 ek tej
töltelék...
5 db tojás
150 g cukor
150 g darált dió
3 ek Holland kakaópor
2 tk rum/rumaroma
3 ek savanykás lekvár
Elkészítés...
A tészta hozzávalóiból, nagyon könnyen gyúrható,
rugalmas tésztát kapunk, amit 2 részre vágunk.
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
Töltelékhez a tojásokat külön választjuk, ahol
is a sárgájához keverjük a cukor felét, kihabosítjuk.
Darált diót, kakaóport és rumot keverünk hozzá,
majd a megmaradt cukorral habbá vert fehérjét,
apránként adagolva, hozzá forgatjuk.
A tészta egyik felét, enyhén lisztezett sütõpapíron
vékonyra nyújtjuk, majd lekvárral lekenjük.
Erre halmozzuk a diós-habos masszát. Mindezt
a szintén vékonyra kinyújtott tészta másik felével
befedjük és több helyen megszurkáljuk, majd
a forró sütõbe tolva, 20-22 perc alatt
készre sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
...nálunk az elfogyasztása is,
pont ennyi idõbe tellett...über finom!
Szívbõl ajánlom elkészítését!