nincs cím
sponsored links
Joghurtos eperparfé
Egy kis történelem. A fagyi története, kb : 5 e évre tekint vissza. Kínából indult, alapja hó volt, amit fûszerekkel vagy gyümölcsök levével ízesítetek. Késõbb az arabok eljuttatták a Földközi tengerig. Hippokratész orvosságként használta, az uralkodók hûsítõnek.
A mai fagyi õsét az 1600-as években egy olasz cukrász alkotta.
Ha már eperszezon van, készüljön fagyi is belõle, jobban mondva parfé.
Hozzávalók:
Az epret turmixoljuk le a cukorral, joghurttal és citromlével. A tejszínbõl verjünk kemény habot, és forgassuk az epres keverékhez. Töltsük dobozba, fedjük le folpackal, tegyük fagyasztóba 3-4 órára. Fogyasztás elõtt 20 perccel vegyük ki a hûtõbõl.
Egy kis történelem. A fagyi története, kb : 5 e évre tekint vissza. Kínából indult, alapja hó volt, amit fûszerekkel vagy gyümölcsök levével ízesítetek. Késõbb az arabok eljuttatták a Földközi tengerig. Hippokratész orvosságként használta, az uralkodók hûsítõnek.
A mai fagyi õsét az 1600-as években egy olasz cukrász alkotta.
Ha már eperszezon van, készüljön fagyi is belõle, jobban mondva parfé.
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 3 dl görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- porcukor vagy édesítõ ízlés szerint
- 2 ek. citromlé
Az epret turmixoljuk le a cukorral, joghurttal és citromlével. A tejszínbõl verjünk kemény habot, és forgassuk az epres keverékhez. Töltsük dobozba, fedjük le folpackal, tegyük fagyasztóba 3-4 órára. Fogyasztás elõtt 20 perccel vegyük ki a hûtõbõl.