nincs cím
sponsored links
Sajtos tejfölös lángos
A gyerekeim már nem kicsik, de gyereknapi kívánságuk azért volt. Anya olyan rég sütöttél lángost-mondta a lányom, a fiam pedig erõsen bólogatott. Nagyobb kívánságuk sose legyen! Könnyû, lágy tészta ropogós a közepe. A feltét, klasszikus tejföl sajt, a tejföl jó sok fokhagymával.
Hozzávalók:
Kevés cukorral, langyos tejjel, futtassuk fel az élesztõt. Egy tálba szitált lisztbe készítsünk mélyedést, ebbe az olajat, sót és a felfuttatott élesztõt tegyük, és lassan keverjük. Apránként annyi langyos vizet adjunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát kelesszük, majd olajos kézzel, ökölnyi gombócokat szakítsunk ki a tésztából, és lisztezett felületen letakarva pihentessük még 15 percig.
Ha megkeltek a kis halmok, olajos kézzel húzzuk, formáljuk õket, és bõ forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra.
A tejfölt jól keverjük ki egy kevés sóval, és préselt fokhagymával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
A gyerekeim már nem kicsik, de gyereknapi kívánságuk azért volt. Anya olyan rég sütöttél lángost-mondta a lányom, a fiam pedig erõsen bólogatott. Nagyobb kívánságuk sose legyen! Könnyû, lágy tészta ropogós a közepe. A feltét, klasszikus tejföl sajt, a tejföl jó sok fokhagymával.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztõ
- 2 ek. olaj
- 2 dl tej
- víz
- cukor
- só
- olaj a sütéshez
- 3.5 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 1-2 gerezd fokhagyma
Kevés cukorral, langyos tejjel, futtassuk fel az élesztõt. Egy tálba szitált lisztbe készítsünk mélyedést, ebbe az olajat, sót és a felfuttatott élesztõt tegyük, és lassan keverjük. Apránként annyi langyos vizet adjunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát kelesszük, majd olajos kézzel, ökölnyi gombócokat szakítsunk ki a tésztából, és lisztezett felületen letakarva pihentessük még 15 percig.
Ha megkeltek a kis halmok, olajos kézzel húzzuk, formáljuk õket, és bõ forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra.
A tejfölt jól keverjük ki egy kevés sóval, és préselt fokhagymával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.