nincs cím
sponsored links
Epres fészek
Már megint a gyorsan valami finomat kategóriába tartozó édességet hoztam. Nem árt, ha már van az idei eperlekvárból is, hisz ez a lelke a kis fészkeknek.
Hozzávalók 12 db-hoz:
A leveles tésztát szobahõmérsékleten engedjük kiolvadni. A legnagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 12 db korongot, és 180 fokra elõmelegített sütõben süssük aranysárgára.
A pudingot fõzzük meg, hûtsük ki. A korongok közepét vágjuk ki egy éles késsel, emeljük ki a fele réteg tésztát és töltsük meg az üreg 3/4 részét a pudinggal.
Utána egy kanál eperlekvárt tegyünk rá, és díszítsük félbevágott eperrel, citromfûlevéllel.
Már megint a gyorsan valami finomat kategóriába tartozó édességet hoztam. Nem árt, ha már van az idei eperlekvárból is, hisz ez a lelke a kis fészkeknek.
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 6 lap mélyhûtött leveles tészta
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek. cukor
- 12 ek. eperlekvár
- 6 szem eper
- citromfû a díszítéshez
A leveles tésztát szobahõmérsékleten engedjük kiolvadni. A legnagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 12 db korongot, és 180 fokra elõmelegített sütõben süssük aranysárgára.
A pudingot fõzzük meg, hûtsük ki. A korongok közepét vágjuk ki egy éles késsel, emeljük ki a fele réteg tésztát és töltsük meg az üreg 3/4 részét a pudinggal.
Utána egy kanál eperlekvárt tegyünk rá, és díszítsük félbevágott eperrel, citromfûlevéllel.