nincs cím
sponsored links
Vermutban pácolt kacsaszárnytõ
retektzatzikivel
Nem tudom ki hogy van vele, de amióta felnõtt vagyok a csirkének csak a a háta és szárnya jut. Apukáé a melle, gyerekeké a combok, és anyának marad a többi. Megjegyzem nem baj, mert igazán szeretem a jól átsült ízes, csontos részeket. ..és valljuk be, mikor gyerekek voltunk nekünk is mindig a combija jutott.
Hozzávalók:
Keverjük el a zsír kivételével, az összes hozzávalót és forgassuk meg benne a szárnytöveket.
Takarjuk le folpackal és tegyük egy éjszakára hûtõszekrénybe. Idõnként forgassuk át a húst, hogy mindenhol jól átjárják az ízek. Másnap Tegyük tepsibe az összes páccal, és tegyük rá a zsírt. 160 fokon süssük másfél órát, majd néhány percig grill fokozaton szép pirosra.
A tzatzikihez reszeljük le a retket és picit sózzuk le, hogy levet eresszen. Nyomkodjuk ki a felesleges lét, keverjük hozzá a joghurtot, a préselt fokhagymát, a felaprított kaprot.
retektzatzikivel
Nem tudom ki hogy van vele, de amióta felnõtt vagyok a csirkének csak a a háta és szárnya jut. Apukáé a melle, gyerekeké a combok, és anyának marad a többi. Megjegyzem nem baj, mert igazán szeretem a jól átsült ízes, csontos részeket. ..és valljuk be, mikor gyerekek voltunk nekünk is mindig a combija jutott.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsaszárnytõ
- 3 dl édes vermut
- 2 ek. ketchup
- 1 ek. vörös balzsamecet
- só, bors
- 3 ek. kacsazsír
- 10 db piros retek
- 2 dl görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál kapor
Keverjük el a zsír kivételével, az összes hozzávalót és forgassuk meg benne a szárnytöveket.
Takarjuk le folpackal és tegyük egy éjszakára hûtõszekrénybe. Idõnként forgassuk át a húst, hogy mindenhol jól átjárják az ízek. Másnap Tegyük tepsibe az összes páccal, és tegyük rá a zsírt. 160 fokon süssük másfél órát, majd néhány percig grill fokozaton szép pirosra.
A tzatzikihez reszeljük le a retket és picit sózzuk le, hogy levet eresszen. Nyomkodjuk ki a felesleges lét, keverjük hozzá a joghurtot, a préselt fokhagymát, a felaprított kaprot.