nincs cím
sponsored links
Süllõ tejszínes mártásban
Talán az utolsó süllõt pecáztam ki a fagyasztóból, és elfogyott. Viszont apa azt mondta, hamarosan vége a tilalomnak és újra lehet " menni a halra ". Nagyobbacska halacska ez a mostani, sütni nem szerettem volna, valami szaftos mártást képzeletem a halam mellé.
Hozzávalók:
A halszeleteket sózzuk be, majd forgassuk meg lisztben. A vajon pirítsuk meg mind két oldalát, majd vegyük ki egy tányérra . Öntsük a tejszínt a fennmaradt zsiradékra, dobjuk bele a csíkokra vágott citromhéjat, a szeklicét, a felaprított kaprot,a fokhagymát. A sáfrányos szeklicét itt most színezésre használjuk, az íze nem domináns, de kellemesen megszínezi a mártást. Sózzuk, borsozzuk és amint felforrt, tegyük bele a halszeleteket. Szép lassan fõzzük, így is maximum 10 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszíthetjük citromhéjjal, és a szeklicével is.
Talán az utolsó süllõt pecáztam ki a fagyasztóból, és elfogyott. Viszont apa azt mondta, hamarosan vége a tilalomnak és újra lehet " menni a halra ". Nagyobbacska halacska ez a mostani, sütni nem szerettem volna, valami szaftos mártást képzeletem a halam mellé.
Hozzávalók:
- Kb. 80 dkg tisztított, felszeletelt hal hús
- liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl fõzõtejszín
- 1/2 citrom héja
- 2 szál kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- nagyobb csipet sáfrányos szeklice
A halszeleteket sózzuk be, majd forgassuk meg lisztben. A vajon pirítsuk meg mind két oldalát, majd vegyük ki egy tányérra . Öntsük a tejszínt a fennmaradt zsiradékra, dobjuk bele a csíkokra vágott citromhéjat, a szeklicét, a felaprított kaprot,a fokhagymát. A sáfrányos szeklicét itt most színezésre használjuk, az íze nem domináns, de kellemesen megszínezi a mártást. Sózzuk, borsozzuk és amint felforrt, tegyük bele a halszeleteket. Szép lassan fõzzük, így is maximum 10 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszíthetjük citromhéjjal, és a szeklicével is.