nincs cím
sponsored links
Palacsintába töltött káposzta
Már megint palacsinta. Igen, hisz olyan sokféleképp készíthetjük el. A kínai kelt azért kedvelem, mert kevésbé intenzív az íze, mint a kelkáposztáé, viszont finom zsenge és roppanós. Palacsintába töltve, tartalmas elõételt kaphatunk.
Hozzávalók:
Már megint palacsinta. Igen, hisz olyan sokféleképp készíthetjük el. A kínai kelt azért kedvelem, mert kevésbé intenzív az íze, mint a kelkáposztáé, viszont finom zsenge és roppanós. Palacsintába töltve, tartalmas elõételt kaphatunk.
Hozzávalók:
- 20 dkg kínai kel
- 2 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl fõzõ tejszín
- 1 kk. õrölt kömény
- 1 ek. tejföl
- 1 ek. liszt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- pirított köménymag
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
- olaj a sütéshez
A palacsintákat süssük ki és takarjuk le, hogy ne száradjon ki. A káposztát csíkozzuk fel, és az olajon pároljuk meg , lefedve. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, öntsük fel a tejszínnel. Keverjük hozzá a tejfölt,köményt, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Keverjük hozzá a lisztet szép lassan adagolva, hogy csomómentes legyen. Töltsük meg a palacsintákat, és szórjuk meg felaprított petrezselyemmel, és pirított köménnyel.