nincs cím
sponsored links
Gnochhi pecorino sajttal
Sajt-paradicsom párosítás, több mint Isteni. Az olasz sajtok az egyik gyengém, nagyon szeretem mindegyiket. most a pecorinot használtam ( a pecorino Romanot), amit juhtejbõl készítenek.
A pecorinonak négy eredet védett fajtája van:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sodorjunk hosszú rudakat, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk. Végig görgethetjük egy villa hátán õket, de nem muszáj. A vájatok jobban felveszik a szószt. Forrásban lévõ sós vízben fõzzük ki a gnocchikat.
A mártáshoz aprítsuk fel a hagymákat,pároljuk meg az olajon, majd öntsük fel a paradicsommal. A paradicsomokat kissé nyomkodjuk szét. Én a saját házilag eltett paradicsombefõttemet használom, de lehet kapni konzerv változatát is. Ízesítsük, és addig forraljuk, míg besûrûsödik.
Tálaláskor adjuk a szószt a gnocchihoz, és reszeljünk rá a pecorino sajtból. Nem használtam bazsalikomot, mert így annyira finoman érzõdik a sajt selymessége, ami a paradicsommal mint az elején említettem, Isteni.
Sajt-paradicsom párosítás, több mint Isteni. Az olasz sajtok az egyik gyengém, nagyon szeretem mindegyiket. most a pecorinot használtam ( a pecorino Romanot), amit juhtejbõl készítenek.
A pecorinonak négy eredet védett fajtája van:
- A Római: Pecorino Romano, talán a legközkedveltebb a négy közül. Minél érettebb, annál csípõsebb, aromás kemény sajt, jól reszelhetõ.
- A Szicíliai: Pecorino Sziciliano, nyers, lágyabb , kevésbé markáns ízû. A fiatal szendvicsekbe, az idõsebb tésztákra kerül.
- A Szardíniai: Pecorino Szardo, lágy édes sajt, szendvicsekre, salátákra.
- A Toscan: PecorinoToscano, meglehetõsen intenzív ízû sajt. Étkezések végén, körtével és mézzel fantasztikus.
- 50 dkg fõtt , áttört burgonya
- 15 dkg liszt
- 10 dkg pecorino
- 1 tojás
- 1 üveg hámozott, levében eltett paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db mogyoróhagyma
- só, esetleg cukor
- bors
- olívaolaj
- néhány ruccola levél
- pecorino a szóráshoz
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sodorjunk hosszú rudakat, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk. Végig görgethetjük egy villa hátán õket, de nem muszáj. A vájatok jobban felveszik a szószt. Forrásban lévõ sós vízben fõzzük ki a gnocchikat.
A mártáshoz aprítsuk fel a hagymákat,pároljuk meg az olajon, majd öntsük fel a paradicsommal. A paradicsomokat kissé nyomkodjuk szét. Én a saját házilag eltett paradicsombefõttemet használom, de lehet kapni konzerv változatát is. Ízesítsük, és addig forraljuk, míg besûrûsödik.
Tálaláskor adjuk a szószt a gnocchihoz, és reszeljünk rá a pecorino sajtból. Nem használtam bazsalikomot, mert így annyira finoman érzõdik a sajt selymessége, ami a paradicsommal mint az elején említettem, Isteni.