nincs cím

2014-05-16

sponsored links

                                            Gnochhi pecorino sajttal

Sajt-paradicsom párosítás, több mint Isteni. Az olasz sajtok az egyik gyengém, nagyon szeretem mindegyiket. most a pecorinot használtam ( a pecorino Romanot), amit juhtejbõl készítenek.
A pecorinonak négy eredet védett fajtája van:

  1. A Római: Pecorino Romano, talán a legközkedveltebb a négy közül. Minél érettebb, annál csípõsebb, aromás kemény sajt, jól reszelhetõ.
  2. A Szicíliai: Pecorino Sziciliano, nyers, lágyabb , kevésbé markáns ízû. A fiatal szendvicsekbe, az idõsebb tésztákra kerül.
  3. A Szardíniai: Pecorino Szardo, lágy édes sajt, szendvicsekre, salátákra.
  4. A Toscan: PecorinoToscano, meglehetõsen intenzív ízû sajt. Étkezések végén, körtével és mézzel fantasztikus.
Hozzávalók:

  • 50 dkg fõtt , áttört burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg pecorino
  • 1 tojás
a mártáshoz:

  • 1 üveg hámozott, levében eltett paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db mogyoróhagyma
  • só, esetleg cukor
  • bors
  • olívaolaj
  • néhány ruccola levél
  • pecorino a szóráshoz
Így készül:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sodorjunk hosszú rudakat, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk. Végig görgethetjük egy villa hátán õket, de nem muszáj. A vájatok jobban felveszik a szószt. Forrásban lévõ sós vízben fõzzük ki a gnocchikat.
A mártáshoz aprítsuk fel a hagymákat,pároljuk meg az olajon, majd öntsük fel a paradicsommal. A paradicsomokat kissé nyomkodjuk szét. Én a saját házilag eltett paradicsombefõttemet használom, de lehet kapni konzerv változatát is. Ízesítsük, és addig forraljuk, míg besûrûsödik.
Tálaláskor adjuk a szószt a gnocchihoz, és reszeljünk rá a pecorino sajtból. Nem használtam bazsalikomot, mert így annyira finoman érzõdik a sajt selymessége, ami a paradicsommal mint az elején említettem, Isteni.




Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/05/peco...

sponsored links

Keres?s