nincs cím

2014-05-16

sponsored links







Zöld spárga & tojás...








Tudom van akinek már lerágott csont ez az
 ízletes zöldség tojással kombinálva,
de az én kisebb gyerekeim, még csak most ismerkednek
 az ízével... számomra pedig megunhatatlan :D
Nagy örömömre Dorka szívesen falta, 
Domi egyenlõre csak a kóstolásig jutott el.
Lesz ennek még pozitív irányú folytatása...érzem :D






Hozzávalók...
1 személyre



4-5 szál zöld spárga
1 ek vaj
tengeri só, frissen õrölt bors
0,5 citrom reszelt héja
2 db tojás
koktélparadicsom 
reszelt sajt
friss petrezselyem 







Elkészítés...


Serpenyõben vajat hevítünk, amire rádobáljuk 
a megmosott, lecsepegtetett, kemény végégtõl megszabadított
 zöld spárgát-népies nevén "csirágot" 
(Tudtátok, hogy májusban a legfinomabb?! Ilyenkor
 koncentrálódnak a vitaminok és ízanyagok a leginkább
...és hogy Magyarország a spárga termesztés 
egyik fõ székhelye?!
... nem is értem akkor miért ilyen drága???)
Szóval a vajon megpirítjuk a spárgát, sózzuk, 
borsozzuk, citrom héjat reszelünk rá és a 
felvert tojást ráöntjük. Ízlésünknek megfelelõ
 állagúra sütjük, majd szeletelt paradicsomot,
 reszelt sajttal hintjük és petrezselyem 
levélkéket tépkedünk rá. Azon melegében tálaljuk :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat :D




















Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/05/zold-sp...

sponsored links

Keres?s