nincs cím

2014-05-16

sponsored links








Fordított 
banán-karamell 
torta/tortácska...











Banán dömping a kamrában...S.O.S recept keresés után
egy szimpatikus ötletre bukkantam itt -> Taste Buddies 
Egy burleszk jelenetbe illõ konyhai bakizás után, mikor is a sütõformából kiszivárgó cukor, csepegett a sütõ aljába, 
ahol is óriási füstfelhõ kíséretében próbált "elillanni"
Gomolygó fehér ködfátyol mindenhol...gyors szellõztetés...
csak nem dobom ki a sütit?!, tepsi alá és folytassuk...
Tadammmm kisült a sütemény! és semmi kivetnivaló nem 
találtam rajta! Éppen a "felfordításával" foglalkoztam 
mikor is párom telefonált...lenne-e kallódóban 
egy kis sütemény, mert kollégája felénk jár és szívesen bevállalná a postás szerepét! Hûha!
 Ijedten néztem körbe a lakásban, van valahol egy
 kandi kamera??? Igaz hogy, finom illatok(IS :SS) 
terjengtek, na de... :S Egy szó mint száz, a süti, kóstolás nélkül munkahelyre elvándorolt :( (egy gyors fotó please!)
Most akkor mi hoppon maradunk? No azt már nem!
Újratervezés-kavarás-keverés---muffin formában 
 prezentálás :D Valami nagyon finomságos végeredmény! 
Ajánlom szíves figyelmetekbe!
















Hozzávalók...
22 cm-s formához/vagy 12 db muffinhoz


tészta...

1 nagy banán
3 ek tejföl/vagy joghurt
120 g puha vaj
120 g porcukor
1 tk vanília kivonat
2 db tojás
220 g liszt
0,5 csomag sütõpor(7 g)
0,5 tk õrölt fahéj
1 kk frissen reszelt szerecsen dió
csipet só


töltelék/borítás...

60 g vaj
100 g barna cukor
2 ek méz/vagy juharszirup
3-4 db banán szeletelve





Elkészítés...


Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, sütõ formát kivajazzuk.
A tésztához, a banán villával pépesítjük és 
a tejföllel elkeverve félre tesszük. 
Lisztet sütõporral és a fûszerekkel elkeverjük,
félre tesszük. Porcukrot a puha vajjal kihabosítjuk
 a tojásokat hozzá adva tovább mixeljük.
Banános péppel és a lisztes keverékkel együtt,
alaposan össze keverjük-félre tesszük.
Egy lábasban barna cukrot-mézet-vajat hevítünk,
 egészen addig amíg habot vet. A kivajazott formánk
 aljába öntjük a forró szirupot és sûrûn rakva,
 banán szeletekkel borítjuk. Erre öntjük a kikevert
 tésztánkat és forró sütõbe tolva torta formában 
sütve 40-45 perc, muffin formába pedig 30 perc 
elegendõ volt. Javaslom tegyetek a sütõforma alá 
pluszban egy tepsit, nehogy úgy járjatok mint én...
azon kaptam magam,hogy a lakást sûrû fehér 
cukorfüst borítja, a formából kiolvadó, 
lecsepegõ cukortól! 
...hááát az ellenségemnek sem kívánom 
az ez után következõ sütõ takarítást :DDD
Ez a malõr természetesen semmit sem vont el 
a süti finomságából! Ellenkezõleg!
A megsült süteményt pár percnyi pihenõ után,
 egy határozott mozdulattal fejre állítjuk, 
 Azaz az eddigi "alja" lesz "mindennek a teteje":D 
A karamellízalt banán selymes krémessége,
 a tészta szaftos omlóssága, a sütemény szélen
 megdermedt cukor ropógóssága minden takarítás utáni
negatívumot feledtetett!
Tejszínhabbal és joghurtban elkevert 
Bourbon vaníliás cukorral ettük :D
Egy gombócnyi fahéj fagyi sem lett volna utolsó!
No de majd legközelebb, mert bizony lesz legközelebb!!!
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!

































Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/05/fordito...

sponsored links

Keres?s