nincs cím
sponsored links
Ropogós fûszeres párnácskák
Este fél hét, és semmi ropogtatni való nincs itthon. Pedig a tv nézéshez, olvasáshoz dukál egy kis rágcsa. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy ez a finom fûszeres ropogós.
Hozzávalók:
A sütõt melegítsük elõ légkeverésen 160 fokra.
A liszteket az élesztõvel tálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes hozzávalót és összegyúrjuk.
Felezzük el a tésztát, és 30x40 cm nyújtsuk tepsinyi nagyságra mindkét adagot.
A tepsire sütõpapírt teszünk, és ráhelyezzük a tésztát.
Derelyevágóval kb 3-4 cm kis párnákat vágunk, lekenjük vízzel és megszórjuk a választott maggal. Picit nyomkodjuk meg, hogy jól belesüljön a tésztába. Dugjunk a sütõbe, és süssük szép piros-ropogósra.
Este fél hét, és semmi ropogtatni való nincs itthon. Pedig a tv nézéshez, olvasáshoz dukál egy kis rágcsa. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy ez a finom fûszeres ropogós.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
- 1 cs. instant élesztõ
- 1 tk. só
- 1/2 tk. õrölt piros paprika
- kevés õrölt bors
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 1.75 dl langyos víz
- a szóráshoz: szezámmag, v. kömény, v. lenmag, v mák
A sütõt melegítsük elõ légkeverésen 160 fokra.
A liszteket az élesztõvel tálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes hozzávalót és összegyúrjuk.
Felezzük el a tésztát, és 30x40 cm nyújtsuk tepsinyi nagyságra mindkét adagot.
A tepsire sütõpapírt teszünk, és ráhelyezzük a tésztát.
Derelyevágóval kb 3-4 cm kis párnákat vágunk, lekenjük vízzel és megszórjuk a választott maggal. Picit nyomkodjuk meg, hogy jól belesüljön a tésztába. Dugjunk a sütõbe, és süssük szép piros-ropogósra.