nincs cím
sponsored links
Spenótos frittata
A frittata, olasz eredetû étel, ami ugyan hasonlít az omletthez, de nem serpenyõben készítik el. Alap alkotóeleme, a sonka, hagyma, fokhagyma, az édes pepperoni, szerecsendió,és a fontina sajt.
Tradicionálisan " hálaadás" alkalmával készítették hús nélkül. Nagyon sok variációja lehet a zöldségek hozzáadását illetõen. Most egy egyszerû, hús nélküli " õsomlettet" készítettem el.
Hozzávalók 4 fõre:
A burgonyát tisztítsuk meg, szeleteljük és vágjuk csíkokra. Sós vízben félkeményre fõzzük.
Szûrjük le, ne maradjon vizes. A spenótot mossuk meg, és vágjuk csíkokra, szintén csepegtessük le.
A tojásokat keverjük el a tejszínnel. Egy serpenyõben olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a lepréselt fokhagymát. Öntsük hozzá a tojásos keveréket, sózzuk, borsozzuk és gõz felett keverjük addig , míg besûrûsödik. Vegyük le a tûzrõl, és keverjük hozzá a burgonyát és a spenótot. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit, és öntsük bele a masszát. Szórjuk meg reszelt sajttal, és 160 fokos sütõben süssük, aranysárgára.
A frittata, olasz eredetû étel, ami ugyan hasonlít az omletthez, de nem serpenyõben készítik el. Alap alkotóeleme, a sonka, hagyma, fokhagyma, az édes pepperoni, szerecsendió,és a fontina sajt.
Tradicionálisan " hálaadás" alkalmával készítették hús nélkül. Nagyon sok variációja lehet a zöldségek hozzáadását illetõen. Most egy egyszerû, hús nélküli " õsomlettet" készítettem el.
Hozzávalók 4 fõre:
- 50 dkg burgonya
- 6 db tojás
- 2 dl tejszín
- 10 dkg spenót
- 8 dkg vaj
- só
- fehér bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fontina vagy parmezán
A burgonyát tisztítsuk meg, szeleteljük és vágjuk csíkokra. Sós vízben félkeményre fõzzük.
Szûrjük le, ne maradjon vizes. A spenótot mossuk meg, és vágjuk csíkokra, szintén csepegtessük le.
A tojásokat keverjük el a tejszínnel. Egy serpenyõben olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a lepréselt fokhagymát. Öntsük hozzá a tojásos keveréket, sózzuk, borsozzuk és gõz felett keverjük addig , míg besûrûsödik. Vegyük le a tûzrõl, és keverjük hozzá a burgonyát és a spenótot. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit, és öntsük bele a masszát. Szórjuk meg reszelt sajttal, és 160 fokos sütõben süssük, aranysárgára.