nincs cím

2014-05-09

sponsored links

                                     Gombafasírt

Már megint annyi gombát kaptam az én drága unokanõvéremtõl, hogy nem gyõzöm kitalálni mi is készüljön belõle. Természetesen úgy kell elkészítenem, bármi is legyen az, hogy ne legyen felismerhetõ a gomba formája. A lányom csak úgy eszi meg, hogy nem látja, gomba a gomba.

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1/4 zeller
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyem
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • só,bors
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A zöldségeket tisztítsuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelõn. Sózzuk le és hagyjuk levet ereszteni. Jól nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, keverjük hozzá az apróra vágott hagymát,petrezselymet, és a lepréselt fokhagymát. A zsemléket áztassuk be langyos vízbe, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjuk hozzá a tojást, sózzuk és borsozzuk, végül keverjük hozzá a zsemlemorzsát is. Készítsünk kanálnyi gombócokat, hempergessük meg zsemlemorzsában és bõ forró olajban süssük pirosra.







Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/05/mar-...

sponsored links

Keres?s