nincs cím
sponsored links
Blogbejegyzéssel válaszolok egy kommentelõ kérdésére:
Kedves Anita!
Nem tudok tanácsot adni tésztagéppel kapcsolatban. Mivel nem tudom, hogy Te milyen lisztet használsz, ezért csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni.
Ha az interneten nézegetem a tésztagépeket, akkor azt látom, hogy milyen egyszerû használni és milyen sokféle tésztát lehet készíteni vele. Olyan egyszerû a használata, hogy a fiam, aki külön él és saját háztartást vezet, még õ is rendszeresen használja és nagyon meg van vele elégedve. Igaz, õ normál búzalisztet használ, ami glutén tartalmú, így a tészta nyújtható, gyúrható, formázható.
Ha Te ?gyári? gluténmentes lisztet használsz, arról nincs tapasztalatom, mert azt elvbõl nem veszek.
Néhány cég gluténmentes lisztjét megnéztem és a következõ összetevõket tartalmazza (csak azokat sorolom fel, amelyek nekem nem szimpatikusak):
búzakeményítõ, glükóz, dextróz, stabilizátor, guargumi, gluténmentes búzarost, térfogatnövelõ szer, savanyúságszabályozó, állományjavító, szójaliszt, stb.
Tehát nem használom és ezért nem tudom, hogy milyen a fenti anyagokat tartalmazó liszt tulajdonsága, nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni a tésztagéppel.
Mivel én kizárólag kukoricalisztet, rizslisztet, esetleg darált magokat használok, ezért csak ezekkel kapcsolatban tudok tanácsot adni.
Ha ilyen liszteket használsz, akkor a legegyszerûbb tésztagépet vedd meg! Ugyanis ezekbõl a lisztekbõl gyúrt tészta szakadozik, morzsálódik, szétmállik, és örül az ember, ha sikerül egy-egy nagyobb darabot a tésztagépbõl elõvarázsolni. Kizárólag a két henger közötti nyújtás funkciót használom.
Eddig nem is használtam a gépnek azt a részét, amely tésztacsíkokat gyárt, mert a korábbi bejegyzésnél látható nagyobb darab tésztát már alig lehetett emelgetni, örültem, hogy bele tudtam tenni a kerámia sütõedénybe. Ezt a tésztát nem hiszem, hogy fel lehetett volna aprítani.
Bár kíváncsivá tettél és valamelyik nap ki fogom próbálni. Majd beszámolok róla!
Tehát nem tudom, hogy milyen gépet vegyél.
Sünmalac