nincs cím
sponsored links
Almás-epres
réteskosárkák...
réteskosárkák...
Igazából ez a rétes kosárka, maradék
felhasználás célzattal született.
Ugyanis a csomag réteslapból kimaradt 2
amit azonnal fel kellett használnom...
a gyümölcsök szintén adottak voltak, így
elkészültek "ÕK" Legközelebb rebarbarával
és más gyümölccsel kombinálva is el fog készülni :)
Nagyon egyszerû és szerintem látványos is...
Vegyétek, vigyétek!
Hozzávalók...
9 db-hoz
2 levélnyi réteslap
50 g olvasztott vaj
2 db zöld alma
150 g eper
1 ek zsemlemorzsa
1 ek kókusz reszelék
1 kk fahéj
1 ek barna cukor
díszítéshez...
eper
200 ml görög joghurt
1 cs vaníliás cukor
9 db-hoz
2 levélnyi réteslap
50 g olvasztott vaj
2 db zöld alma
150 g eper
1 ek zsemlemorzsa
1 ek kókusz reszelék
1 kk fahéj
1 ek barna cukor
díszítéshez...
eper
200 ml görög joghurt
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, muffin
sütõformát vagy kosárka formákat elõkészítjük,
olvasztott vajjal vékonyan kikenjük õket.
Egy kis serpenyõben kókuszreszeléket a
zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.
Hozzá keverjük az õrölt fahéjat és cukrot is.
Almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk,
a szintén feldarabolt eperrel együtt
az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.
Réteslapokat nedves konyharuhára tesszük
és 9 négyzetre vágjuk.
Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze
fogva,sütõformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk
az almás tölteléket és forró sütõbe tolva
10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük
és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk
belõle, eperszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, muffin
sütõformát vagy kosárka formákat elõkészítjük,
olvasztott vajjal vékonyan kikenjük õket.
Egy kis serpenyõben kókuszreszeléket a
zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.
Hozzá keverjük az õrölt fahéjat és cukrot is.
Almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk,
a szintén feldarabolt eperrel együtt
az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.
Réteslapokat nedves konyharuhára tesszük
és 9 négyzetre vágjuk.
Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze
fogva,sütõformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk
az almás tölteléket és forró sütõbe tolva
10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük
és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk
belõle, eperszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!