nincs cím

2014-05-07

sponsored links





"Cipócska"...












Szeretek itthon kenyerekkel és különféle pékárúakkal kísérletezni.
Egyrészt tudod mit tettél bele, másrészt
a sütõbõl kiáradó illatfelhõ...na az nagyon 
varázslatos tud lenni! :D






Hozzávalók...


300 g búza finomliszt
150 g teljes kiõrlésû rozs liszt
50 g lenmagliszt
250-300 ml langyos víz
25 g friss élesztõ
1 ek méz
30 g lenmag
50 ml olíva olaj







Elkészítés...


Egy tálba kimértem a liszteket, össze kevertem 
a sóval és közepébe mélyedést vájtam. 
Ide morzsoltam bele az élesztõt, 
 mézzel csorgatva és 2 dl langyos vízzel
 felöntve. Amikor a kovász szépen felhabosodott 
alaposan összegyúrtam a tésztát olíva olaj 
és a lenmagocskák társaságában. 
Amennyiben túl "morzsalékos" 
lenne a tészta, langyos vízzel lazíthatunk 
a szerkezetén. Nejlonnal letakarva, 
meleg helyen duplájára kelesztjük.
Majd tálból kivéve, átgyúrjuk - "szellõztetjük"
 leendõ kenyerünk tésztáját, 
megformáljuk és enyhén lisztezett sütõedénybe 
tesszük. Újból letakarva pihenõt rendelünk el...
a megkelt cipócskát kevéske rozsliszttel hintjük
 és éles késsel bevagdossuk tetejét. 
Elõmelegített, 180 fokos, gõzös sütõben, 
légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütõbõl kivéve rácson hûtjük...
Jó étvágyat hozzá!



















Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/05/cipocsk...

sponsored links

Keres?s