nincs cím
sponsored links
Burgonyás pogácsa
Egy kedves bloggertársam receptje alapján készítettem el a pogácsát, egy picit másképp,maradékfelhasználásával. A krumplipüré nálunk mumus, mindig marad belõle bõven.
Hát használjuk fel, ne vesszen kárba.
Hozzávalók a püréhez:
Adott a burgonyapüré, ehhez keverjük hozzá a tojást, zsírt , tejfölt, lisztet. Morzsoljuk bele az élesztõt és adjuk hozzá a hideg tejet és a sót. Jól gyúrjuk össze és kelesszük duplájára.
Nyújtsuk ki úgy 3 cm vastagra, és szaggassunk közepes méretû pogácsákat. Kenjük meg a tojással, szórjuk meg reszelt sajttal és meleg helyen kelesszük még 20 percig. 180 fokra elõmelegített sütõben süssük szép sárgára.
Egy kedves bloggertársam receptje alapján készítettem el a pogácsát, egy picit másképp,maradékfelhasználásával. A krumplipüré nálunk mumus, mindig marad belõle bõven.
Hát használjuk fel, ne vesszen kárba.
Hozzávalók a püréhez:
- 40 dkg fõtt áttört burgonya
- 10 dkg vaj
- 1/2 dl tej
- só
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 2 ek. tejföl
- 2.5 dkg élesztõ
- 1 dl hideg tej
- 1 tk. só
- sajt a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
Adott a burgonyapüré, ehhez keverjük hozzá a tojást, zsírt , tejfölt, lisztet. Morzsoljuk bele az élesztõt és adjuk hozzá a hideg tejet és a sót. Jól gyúrjuk össze és kelesszük duplájára.
Nyújtsuk ki úgy 3 cm vastagra, és szaggassunk közepes méretû pogácsákat. Kenjük meg a tojással, szórjuk meg reszelt sajttal és meleg helyen kelesszük még 20 percig. 180 fokra elõmelegített sütõben süssük szép sárgára.