nincs cím
sponsored links
Tejfölös tönkölycipó
A kenyér úgy született, hogy a boltban véletlenül tripla adag tejfölt pakoltam a kosaramba, mint ahogyan azt szerettem volna, de mire észrevettem, a pénztáros beütötte a gépbe. Lett hát nekünk tejföllel sült kenyerünk.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vízben elkevertem a cukrot és belemorzsoltam a friss élesztõt. Letakartam, mert így hamarabb megkel.
Kenyérsütõgép üstjébe mértem a hozzávalókat és dagasztóprogramra állítottam.
Mikor a tészta jó duplájára kelt, - ami kb. 1 órát vett igénybe, - lisztezett deszkán átgyúrtam, cipót formáltam belõle és a 4 literes, vastag falú teflonlábasomba fektettem. Lefedve hagytam fél órát kelni. Közben elõmelegítettem a sütõt 230 fokra. Az aljába tettem egy tálka vizet párologni. Ekkor már remegõsre megnõtt a kenyerem. Betettem a sütõbe és 10 percig magas hõfokon sütöttem, aztán lekapcsoltam 190 fokra és még 35-40 percig sütöttem.
Rácsra tettem teljesen kihûlni.
A kenyér úgy született, hogy a boltban véletlenül tripla adag tejfölt pakoltam a kosaramba, mint ahogyan azt szerettem volna, de mire észrevettem, a pénztáros beütötte a gépbe. Lett hát nekünk tejföllel sült kenyerünk.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
- 50 dkg tönköly fehér liszt
- 12,5 dkg tang zhong
- 15 dkg tejföl
- 2,5 dl langyos víz
- 3 dkg friss élesztõ
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 1ek citromlé
- 5 dkg szoba hõmérsékletû vaj
Elkészítése:
A vízben elkevertem a cukrot és belemorzsoltam a friss élesztõt. Letakartam, mert így hamarabb megkel.
Kenyérsütõgép üstjébe mértem a hozzávalókat és dagasztóprogramra állítottam.
Mikor a tészta jó duplájára kelt, - ami kb. 1 órát vett igénybe, - lisztezett deszkán átgyúrtam, cipót formáltam belõle és a 4 literes, vastag falú teflonlábasomba fektettem. Lefedve hagytam fél órát kelni. Közben elõmelegítettem a sütõt 230 fokra. Az aljába tettem egy tálka vizet párologni. Ekkor már remegõsre megnõtt a kenyerem. Betettem a sütõbe és 10 percig magas hõfokon sütöttem, aztán lekapcsoltam 190 fokra és még 35-40 percig sütöttem.
Rácsra tettem teljesen kihûlni.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.