nincs cím

2014-04-12

sponsored links

                              Kukoricadara torta

Napjainkban egyre ismertebbé és kedvelté válnak újra a kukoricalisztbõl vagy darából készült ételek. Éttermekben is közkedvelt mint köret, fõleg olasz vonatkozása miatt(polenta). Igazi térhódító a reformtáplálkozásban. Abszolút sikérmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Édes formájában izgalmas desszert.

Hozzávalók 4 fõre:

  • 4 dl víz
  • csipet só
  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dkg vaj
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • 1 ek. méz
Így készül:
Készítsünk elõ 4 db folpakkal kibélelt formát. 4 dl forrásban lévõ vízbe szórjuk a kukoricadarát és a sót, majd alacsony hõfokon addig fõzzük, míg el nem válik az edény falától.
Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a vajat, mézet, citromhéjat,és mazsolát. Fedjük le, hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük a formákba.1 órára hûtõbe tesszük. A gyümölcsöt pár percig forraljuk, hozzáadjuk a mézet és tálaljuk a tortákhoz. 







Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/04/kuko...

sponsored links

Keres?s