nincs cím
sponsored links
Kukoricadara torta
Napjainkban egyre ismertebbé és kedvelté válnak újra a kukoricalisztbõl vagy darából készült ételek. Éttermekben is közkedvelt mint köret, fõleg olasz vonatkozása miatt(polenta). Igazi térhódító a reformtáplálkozásban. Abszolút sikérmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Édes formájában izgalmas desszert.
Hozzávalók 4 fõre:
Készítsünk elõ 4 db folpakkal kibélelt formát. 4 dl forrásban lévõ vízbe szórjuk a kukoricadarát és a sót, majd alacsony hõfokon addig fõzzük, míg el nem válik az edény falától.
Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a vajat, mézet, citromhéjat,és mazsolát. Fedjük le, hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük a formákba.1 órára hûtõbe tesszük. A gyümölcsöt pár percig forraljuk, hozzáadjuk a mézet és tálaljuk a tortákhoz.
Napjainkban egyre ismertebbé és kedvelté válnak újra a kukoricalisztbõl vagy darából készült ételek. Éttermekben is közkedvelt mint köret, fõleg olasz vonatkozása miatt(polenta). Igazi térhódító a reformtáplálkozásban. Abszolút sikérmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Édes formájában izgalmas desszert.
Hozzávalók 4 fõre:
- 4 dl víz
- csipet só
- 10 dkg kukoricadara
- 4 dkg vaj
- 3 ek. méz
- 2 ek. mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg vegyes bogyós gyümölcs
- 1 ek. méz
Készítsünk elõ 4 db folpakkal kibélelt formát. 4 dl forrásban lévõ vízbe szórjuk a kukoricadarát és a sót, majd alacsony hõfokon addig fõzzük, míg el nem válik az edény falától.
Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a vajat, mézet, citromhéjat,és mazsolát. Fedjük le, hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük a formákba.1 órára hûtõbe tesszük. A gyümölcsöt pár percig forraljuk, hozzáadjuk a mézet és tálaljuk a tortákhoz.