nincs cím
sponsored links
Cukkinivel töltött bárányfasírt
Edzést tartok a húsvéti nagy meccsre. Próbálok gyorsan elkészíthetõ ételeket készíteni, mert nagyon kevés idõm lesz sütni és fõzni. A fasírt elkészítése gyors, egyszerû és ami még mellette szól, hogy hidegen, salátával is kitûnõ.
Hozzávalók:
Így készül:
A zsemléket áztassuk langyos vízbe. A húst fûszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, tojást, hagymákat, mustárt és az apróra vágott kapor felét.
A töltelékhez a cukkinit vágjuk apró kockákra, keverjük el a tejföllel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a kapor másik felét.
Egy zsírpapíron kiterítjük a darált húst, szépen ellapogatjuk, a közepére halmozzuk a tölteléket. Föltekerjük a zsírpapír segítségével, és be is csomagoljuk, a két végét megcsavarva a papírnak.Tegyük tepsire és 180 fokon süssük fél órát, bontsuk ki a csomagot és locsolgassuk meg a pecsenyelével. Süssük tovább fél órát miközben idõnként locsolgassuk, hogy szép piros és ropogós legyen .
Edzést tartok a húsvéti nagy meccsre. Próbálok gyorsan elkészíthetõ ételeket készíteni, mert nagyon kevés idõm lesz sütni és fõzni. A fasírt elkészítése gyors, egyszerû és ami még mellette szól, hogy hidegen, salátával is kitûnõ.
Hozzávalók:
- 80 dkg darált bárányhús ( comb )
- 2 db szikkadt zsemle
- 1 db zsenge cukkini
- kis csomó kapor
- 4 dkg tejföl
- 4 dkg sûrû fõzõtejszín
- kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 db tojás
- 2 ek. dijoni mustár
Így készül:
A zsemléket áztassuk langyos vízbe. A húst fûszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, tojást, hagymákat, mustárt és az apróra vágott kapor felét.
A töltelékhez a cukkinit vágjuk apró kockákra, keverjük el a tejföllel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a kapor másik felét.
Egy zsírpapíron kiterítjük a darált húst, szépen ellapogatjuk, a közepére halmozzuk a tölteléket. Föltekerjük a zsírpapír segítségével, és be is csomagoljuk, a két végét megcsavarva a papírnak.Tegyük tepsire és 180 fokon süssük fél órát, bontsuk ki a csomagot és locsolgassuk meg a pecsenyelével. Süssük tovább fél órát miközben idõnként locsolgassuk, hogy szép piros és ropogós legyen .