nincs cím
sponsored links
Karikalinzer
A legtöbb családi receptes füzetben van egy olyan kedvenc, ami a neves ünnepeken biztosan
szerepel a menüben. Nálunk az egyik, anyósom karikalinzere. Egyszerre omlós, puha, elálló, persze ha marad belõle.
Hozzávalók:
A sütõporral elkevert lisztben morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a porcukrot,tojást és a citrom levét. Jól dolgozzuk össze és tegyük hûtõbe 30 percre.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, szaggassuk ki, és süssük 180 fokra elõmelegített sütõben
világosra. H a kihûlt tölthetjük is sárgabaracklekvárral. Dobozban sokáig eláll.
A legtöbb családi receptes füzetben van egy olyan kedvenc, ami a neves ünnepeken biztosan
szerepel a menüben. Nálunk az egyik, anyósom karikalinzere. Egyszerre omlós, puha, elálló, persze ha marad belõle.
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 cs. sütõpor
- 1 citrom leve
A sütõporral elkevert lisztben morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a porcukrot,tojást és a citrom levét. Jól dolgozzuk össze és tegyük hûtõbe 30 percre.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, szaggassuk ki, és süssük 180 fokra elõmelegített sütõben
világosra. H a kihûlt tölthetjük is sárgabaracklekvárral. Dobozban sokáig eláll.