nincs cím
sponsored links
Citromos túróhabtorta
Igen, a tortakészítés nem az én profilom. Azért próbálkozom néha, úgy mint most is alkalomadtán. Az egyik legjobb barátnõm szülinapjára készítettem nagyon nagy szeretettel.
Természetesen a díszítésnél a citromfû jeleskedett.
Hozzávalók:
A tojásokat válasszuk szét, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és vaníliás cukorral. A lisztet szitáljuk tálba a sütõporral és a sóval, a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgájához adjuk a liszt felét, majd a fehérjét, azután a maradék lisztet és óvatosan forgassuk össze. Zsírpapírral bélelt kisebb tortaformába tesszük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 15 -20 percig sütjük. Fontos ! A sütõ ajtaját ne nyissuk ki, és a lezárt sütõben hagyjuk kihûlni a piskótát.
A túrót alaposan törjük össze, keverjük el a cukorral, a citrom levével, és héjával. A tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a zselé fixet, és verjük tovább keményedésig. Tegyük hûtõbe.
A piskótából vágjunk négy lapot, töltsük meg a túróval,vonjuk be kívülrõl is. Kevés habot hagyjunk a díszítésre. Nyomózsákkal készítsünk néhány rózsát, és tûzzünk bele citromfûleveleket.
Igen, a tortakészítés nem az én profilom. Azért próbálkozom néha, úgy mint most is alkalomadtán. Az egyik legjobb barátnõm szülinapjára készítettem nagyon nagy szeretettel.
Természetesen a díszítésnél a citromfû jeleskedett.
Hozzávalók:
- 6 ek. liszt
- 1 cs. sütõpor
- csipet só
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 45 dkg túró
- 1 db citrom
- 20 dkg porcukor
- 4 dl. Hulala habtejszín
- 1 cs. zselé fix
A tojásokat válasszuk szét, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és vaníliás cukorral. A lisztet szitáljuk tálba a sütõporral és a sóval, a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgájához adjuk a liszt felét, majd a fehérjét, azután a maradék lisztet és óvatosan forgassuk össze. Zsírpapírral bélelt kisebb tortaformába tesszük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 15 -20 percig sütjük. Fontos ! A sütõ ajtaját ne nyissuk ki, és a lezárt sütõben hagyjuk kihûlni a piskótát.
A túrót alaposan törjük össze, keverjük el a cukorral, a citrom levével, és héjával. A tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a zselé fixet, és verjük tovább keményedésig. Tegyük hûtõbe.
A piskótából vágjunk négy lapot, töltsük meg a túróval,vonjuk be kívülrõl is. Kevés habot hagyjunk a díszítésre. Nyomózsákkal készítsünk néhány rózsát, és tûzzünk bele citromfûleveleket.