nincs cím
sponsored links
Ragacsos pulykaszárny
Számomra a pulyka legízesebb része, a szárnya. Abból is a sült,ha jó fûszeres és ragacsos.
Van egy keverék, ami mindig beválik, legyen az csirke, pulyka,oldalas.
Egy picit a fûszert variálom.
Hozzávalók:
A szárnyakat megtisztítjuk, szárnyvégét ha van levágjuk. A hozzávalókból pácot készítünk. A húst hegyes késsel jól beszurkáljuk és a páccal jól bedörzsöljük. Egy éjszakára hûtõbe tesszük. A tepsi aljába 2 pohár fehérbort öntünk, beletesszük a húst az összes páclével és lefedve 160 fokon másfél órát sütjük. A fedõt levéve 220 fokon még 20 percig pirítjuk.
Számomra a pulyka legízesebb része, a szárnya. Abból is a sült,ha jó fûszeres és ragacsos.
Van egy keverék, ami mindig beválik, legyen az csirke, pulyka,oldalas.
Egy picit a fûszert variálom.
Hozzávalók:
- 4 db pulykaszárny
- 4 ek. méz
- 4 ek. édes csili
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 tk. dijoni mustár
- 4 ek. olívaolaj
- 1 tk. csilipehely
- só, bors
A szárnyakat megtisztítjuk, szárnyvégét ha van levágjuk. A hozzávalókból pácot készítünk. A húst hegyes késsel jól beszurkáljuk és a páccal jól bedörzsöljük. Egy éjszakára hûtõbe tesszük. A tepsi aljába 2 pohár fehérbort öntünk, beletesszük a húst az összes páclével és lefedve 160 fokon másfél órát sütjük. A fedõt levéve 220 fokon még 20 percig pirítjuk.