nincs cím
sponsored links
Sonkás-kapros burgonya
Húsvét utáni maradékhasznosításból készült egytálétel. Tulajdonképpen hívhatnánk épp egyfajta rakott krumplinak is, de ez a krumpli egyszerûségében különlegesebb.
Hozzávalók:
A burgonyákat sós vízben, héjastul fõzzük meg. Ha kihûlt hámozzuk meg, és vágjuk kockára.
3 kanál vajon az apróra vágott sonkát pirítsuk meg, dobjuk rá a szintén apróra vágott hagymát és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel az alaplével.Ha felforrt adjuk hozzá a tejfölt,ízesítsük, jól keverjük el és a tûzrõl levéve keverjük hozzá a tojássárgákat.
A kapor nagy részét aprítsuk fel, és keverjük a mártáshoz.
A burgonyát tegyük hõálló tálba a feldarabolt fõtt tojással és öntsük rá a mártást. Reszeljük rá a sajtot és a maradék vajat csipegessük rá.
180 fokon süssük szép pirosra. A megmaradt kaprot szórjuk rá.
Húsvét utáni maradékhasznosításból készült egytálétel. Tulajdonképpen hívhatnánk épp egyfajta rakott krumplinak is, de ez a krumpli egyszerûségében különlegesebb.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 20 dkg nyers sonka
- 1/2 l húsleves-alaplé
- 2 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- 3 db fõtt tojás
- 1 csokor kapor
- 10 dkg sajt reszelve
- só,bors
A burgonyákat sós vízben, héjastul fõzzük meg. Ha kihûlt hámozzuk meg, és vágjuk kockára.
3 kanál vajon az apróra vágott sonkát pirítsuk meg, dobjuk rá a szintén apróra vágott hagymát és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel az alaplével.Ha felforrt adjuk hozzá a tejfölt,ízesítsük, jól keverjük el és a tûzrõl levéve keverjük hozzá a tojássárgákat.
A kapor nagy részét aprítsuk fel, és keverjük a mártáshoz.
A burgonyát tegyük hõálló tálba a feldarabolt fõtt tojással és öntsük rá a mártást. Reszeljük rá a sajtot és a maradék vajat csipegessük rá.
180 fokon süssük szép pirosra. A megmaradt kaprot szórjuk rá.