nincs cím

2014-04-26

sponsored links

                                    Rozsos-vajas kifli

Mikor egy igazán jó reggelivel szeretnék kedveskedni, akkor valami friss péksüteményt rittyentek, még ha korán is kell felkelni. Megéri a madarakkal kelni, jó hallani az elismerõ szavakat, és persze nem olyan mint a boltban vásárolt kifli.

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 25 dkg finom liszt
  • 25 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
  • 2.5 dkg élesztõ
  • 1.25 dl langyos víz
  • 1.25 dl langyos tej
  • 2.5 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dkg cukor
  • a kenéshez olvasztott vaj
Így készül:
A liszteket szitáljuk egy tálba. Kis gödröt készítsünk a közepébe, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk rá az élesztõt és egy kevés langyos tejjel keverjük el. Hagyjuk kelni 10 percig, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és jól dagasszuk ki. Kelesszük egy órát, nyújtsuk kör alakúra, és osszuk fel 8 egyenlõ cikkre.



Kenjük meg olvasztott vajjal, és tekerjük fel. Tegyük sütõpapíros tepsire, és kelesszük fél órát.



180 fokra elõmelegített sütõben süssük kb. 20 percig.




Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/04/rozs...

sponsored links

Keres?s