nincs cím
sponsored links
Túrós almatorta
Nem a krémes-habos torták közé tartozik ez a túrós linzertorta. Kisfiamnak van egy kedvenc sütije, ami barackos, igaz nem túrós, de ilyen linzer alapú. Próba szerencse, vajon ízlik-e majd neki? Igen, átment a süti az ízvizsgán, de azért hozzátette : a barackos az igazi!
Hozzávalók:
A lisztet és a keményítõt egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, és a kockákra vágott hideg margarint, majd jól összegyúrjuk.30 percig hûtõben pihentetjük a tésztát.
Az almákat megpucoljuk,negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy 24 cm átmérõjû, kivajazott kapcsos tortaformába tesszük. A maradék tésztát megsodorjuk, és a forma szélére nyomkodjuk , úgy hogy egy 2 cm magas perem keletkezzen.Az almaszeleteket ráhelyezzük a torta aljára.
A tojássárgáját keverjük el a túróval, cukorral, keményítõvel, citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A krémet ráöntjük az almaszeletekre.
Légkeveréses sütõben 150 fokra elõmelegítve 50 percig sütjük.
Nem a krémes-habos torták közé tartozik ez a túrós linzertorta. Kisfiamnak van egy kedvenc sütije, ami barackos, igaz nem túrós, de ilyen linzer alapú. Próba szerencse, vajon ízlik-e majd neki? Igen, átment a süti az ízvizsgán, de azért hozzátette : a barackos az igazi!
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kukoricakeményítõ
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 7.5 dkg margarin
- 2 db alma
- citromlé
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 2 dkg kukoricakeményítõ
- 7.5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek. citromlé
A lisztet és a keményítõt egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, és a kockákra vágott hideg margarint, majd jól összegyúrjuk.30 percig hûtõben pihentetjük a tésztát.
Az almákat megpucoljuk,negyedeljük, magházukat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy 24 cm átmérõjû, kivajazott kapcsos tortaformába tesszük. A maradék tésztát megsodorjuk, és a forma szélére nyomkodjuk , úgy hogy egy 2 cm magas perem keletkezzen.Az almaszeleteket ráhelyezzük a torta aljára.
A tojássárgáját keverjük el a túróval, cukorral, keményítõvel, citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A krémet ráöntjük az almaszeletekre.
Légkeveréses sütõben 150 fokra elõmelegítve 50 percig sütjük.