nincs cím
sponsored links
Egyszerû vaníliakrémes palacsinta
eperrel
Finom, finom és finom ! Olyan egyszerû a kijelentés, mint maga a desszert elkészítése.
Essünk is neki gyorsan, és készítsük el, akár anyák napjára.
Hozzávalók:
A hozzávalókból 1/2 dl olajjal készítsünk palacsintatésztát, és a maradék olajon süssük ki a palacsintákat.
A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral, és a vaníliarúd kikapart belsejével . Keverjük hozzá a lisztet, sûrítsük be, húzzuk le a tûzrõl és keverjük bele a tojássárgákat.
Az epreket tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A palacsintákat hajtsuk félbe, töltsünk bele vaníliakrémet, szórjuk meg eperrel és csavarjuk fel. Díszítsük ízlésünk szerint eperszemekkel.
eperrel
Finom, finom és finom ! Olyan egyszerû a kijelentés, mint maga a desszert elkészítése.
Essünk is neki gyorsan, és készítsük el, akár anyák napjára.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- csipet só
- 3/4 dl olaj
- 3 dl tej
- 2 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1/2 vaníliarúd
- 2 tojássárgája
- 10 szem eper
A hozzávalókból 1/2 dl olajjal készítsünk palacsintatésztát, és a maradék olajon süssük ki a palacsintákat.
A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral, és a vaníliarúd kikapart belsejével . Keverjük hozzá a lisztet, sûrítsük be, húzzuk le a tûzrõl és keverjük bele a tojássárgákat.
Az epreket tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A palacsintákat hajtsuk félbe, töltsünk bele vaníliakrémet, szórjuk meg eperrel és csavarjuk fel. Díszítsük ízlésünk szerint eperszemekkel.