nincs cím
sponsored links
Burgonyás pogácsa...
Pihe-puha, pillekönnyû foszlós sósság. Bármikor és
bármilyen mennyiségben elfogy(na) minálunk...
Remélem nálatok is sikert arat majd ?!...
Vigyétek, süssétek!
Hozzávalók...
500 g liszt
400 g fõtt burgonya(áttörve)
1 db tojás
100 g vaj
100 g sertészsír
1 tk só
25 g friss élesztõ
kb 100 ml hideg tej
kenéshez...
1 db tojás
tetejére...
ízlés szerint-> reszelt sajt, olajos magvak
Elkészítés...
Burgonyákat sós vízben megfõzzük,
krumplinyomón áttörjük, lehûtjük.
Lisztben elmorzsoljuk a kétféle zsiradékot,
hozzá adjuk az áttört burgonyát és sót.
Hideg tejben elkeverjük az élesztõt és a tojást,
majd a masszához adva, alaposan kidolgozzuk,
tésztát gyúrunk. Letakarva szobahõmérsékleten
20 percet pihentetjük,
20 percet pihentetjük,
majd hengert formázva, kezünkkel ellapítjuk
a tésztát. Nyújtóhenger segítségével,
2 cm vastagságúra nyújtjuk, 4 cm-s pogácsa
szaggatóval kiszúrjuk(45 db pogácsám lett)
Tojással lekenve,ízlésünk szerint...
sajttal, vagy magokkal szórjuk,
meleg helyen kelesztjük.
szaggatóval kiszúrjuk(45 db pogácsám lett)
Tojással lekenve,ízlésünk szerint...
sajttal, vagy magokkal szórjuk,
meleg helyen kelesztjük.
(akár 40 fokra kapcsolt sütõben is lehet :)
Elõmelegített, 180 fokos sütõben, aranybarnára sütjük.
Jó szórakozást az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!