nincs cím

2014-04-26

sponsored links






Burgonyás pogácsa...









Pihe-puha, pillekönnyû foszlós sósság. Bármikor és 
bármilyen mennyiségben elfogy(na) minálunk...
Remélem nálatok is sikert arat majd ?!... 
Vigyétek, süssétek!








Hozzávalók...

500 g liszt
400 g fõtt burgonya(áttörve)
1 db tojás
100 g vaj
100 g sertészsír
1 tk só
25 g friss élesztõ
kb 100 ml hideg tej


kenéshez...

1 db tojás


tetejére...

ízlés szerint-> reszelt sajt, olajos magvak









Elkészítés...


Burgonyákat sós vízben megfõzzük, 
krumplinyomón áttörjük, lehûtjük.
Lisztben elmorzsoljuk a kétféle zsiradékot,
hozzá adjuk az áttört burgonyát és sót.
Hideg tejben elkeverjük az élesztõt és a tojást, 
majd a masszához adva, alaposan kidolgozzuk,
  tésztát gyúrunk. Letakarva szobahõmérsékleten 
20 percet pihentetjük,
 majd hengert formázva, kezünkkel ellapítjuk
 a tésztát. Nyújtóhenger segítségével,
2 cm vastagságúra nyújtjuk, 4 cm-s pogácsa 
szaggatóval kiszúrjuk(45 db pogácsám lett)







 Tojással lekenve,ízlésünk szerint...
sajttal, vagy magokkal szórjuk, 
 meleg helyen kelesztjük.
(akár 40 fokra kapcsolt sütõben is lehet :) 
Elõmelegített, 180 fokos sütõben, aranybarnára sütjük.
Jó szórakozást az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá!















Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/04/burgony...

sponsored links

Keres?s