nincs cím

2014-04-24

sponsored links






Sült tojásrúd ...










 





Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál
aki a húsvéti fõtt tojás újrahasznosítására
 buzdította olvasóit :D 
Finomfõzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet.
A recepten csak minimálisat változtattam, 
éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :)
 Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!









Hozzávalók...
4 személyre

"tészta"

6 db keményre fõtt tojás-fehér része
2 db (nyers) tojás-fehérje
csipetnyi só
õrölt fehér bors
2 ek liszt
1 kk édes nemes paprika õrlemény
kis maroknyi apróra vágott snidling



"töltelék"

6 db fõtt tojás sárgája
2 db nyers tojás-sárgája
1 ek puha vaj
 õrölt fehér bors
1 kk mustár









Elkészítés...


Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit 
sütõ fóliával/papírral bélelünk, félre tesszük.
Keményre fõtt tojásokat szétválasztjuk
 sárga és fehér részre.






Tojás fehérjét csipet sóval habbá verjük, 
majd a lisztben elkevert piros paprika õrleménnyel
 óvatosan elkeverjük.
Hozzá adjuk az apró darabokra vágott fõtt tojás fehérjét,
snidlinget, fûszerezzük és olíva olajjal lazítjuk.
A masszát sütõpapíros lemezre simítjuk(nálam-20 X 30 cm)
és forró sütõbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük.
Eközben a töltelékhez, a fõtt tojás sárgáját 
villával össze nyomjuk, nyers tojás sárgájával, vajjal simára keverjük és ízlés szerint sózzuk,
 borsozzuk, mustárral kissé pikánssá tesszük.







A megsült tészta hosszanti feléhez kanalazzuk
 a tölteléket és a sütõpapír segítségével feltekerjük, 
majd újabb 8-10 percre sütõbe vissza toljuk.
Sütõbõl kivéve a papírba tekerve hagyjuk  langyosra
hûlni. Szeletelve tálalhatjuk, friss salátával,
vagy szendvicsbe, nálunk fõzelék mellé volt feltét.
Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D




























Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/04/sult-to...

sponsored links

Keres?s