nincs cím
sponsored links
Sült tojásrúd ...
Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál,
aki a húsvéti fõtt tojás újrahasznosítására
buzdította olvasóit :D
Finomfõzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet.
A recepten csak minimálisat változtattam,
éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :)
Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!
Hozzávalók...
4 személyre
"tészta"
6 db keményre fõtt tojás-fehér része
2 db (nyers) tojás-fehérje
csipetnyi só
õrölt fehér bors
2 ek liszt
1 kk édes nemes paprika õrlemény
kis maroknyi apróra vágott snidling
"töltelék"
6 db fõtt tojás sárgája
2 db nyers tojás-sárgája
1 ek puha vaj
só
õrölt fehér bors
1 kk mustár
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit
sütõ fóliával/papírral bélelünk, félre tesszük.
Keményre fõtt tojásokat szétválasztjuk
Tojás fehérjét csipet sóval habbá verjük,
majd a lisztben elkevert piros paprika õrleménnyel
óvatosan elkeverjük.
Hozzá adjuk az apró darabokra vágott fõtt tojás fehérjét,
snidlinget, fûszerezzük és olíva olajjal lazítjuk.
A masszát sütõpapíros lemezre simítjuk(nálam-20 X 30 cm)
és forró sütõbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük.
Eközben a töltelékhez, a fõtt tojás sárgáját
villával össze nyomjuk, nyers tojás sárgájával, vajjal simára keverjük és ízlés szerint sózzuk,
A megsült tészta hosszanti feléhez kanalazzuk
a tölteléket és a sütõpapír segítségével feltekerjük,
majd újabb 8-10 percre sütõbe vissza toljuk.
Sütõbõl kivéve a papírba tekerve hagyjuk langyosra
hûlni. Szeletelve tálalhatjuk, friss salátával,
vagy szendvicsbe, nálunk fõzelék mellé volt feltét.
Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D