nincs cím
sponsored links
Cherry-Coke
csirke ...
Gyors ebéd vagy vacsi ötletelés...
kissé formabontó, izgalmas fûszerezéssel.
Változatos ízvilágot kedvelõknek(is) ajánlom szeretettel!
Nálunk felkerült a kedvencek listájára! :D
Hozzávalók...
(4 személyre)
1,5 kg csirkeszárny
páchoz...
2 ek szójaszósz
1 ek almaecet
4-5 gerezd fokhagyma(zúzva)
1 ek frissen reszelt gyömbér
frissen õrölt bors
szószhoz...
2-3 ek olaj
2,5 dl cola
2 ek szójaszósz
3 ek cherry
só
díszítéshez...
újhagyma
szezámmag
Elkészítés...
Csirkeszárnyakat a fenti hozzávalókat összekeverve,
alaposan bekenjük és hûtõben 1-2 órát érleljük.
A megpácolódott húsokat, nagyobb edényben felforrósított
olíva olajra öntjük(páclevestõl)és a szósz hozzávalóit is
bele téve puhulásig fõzzük. Amíg a szaftunk
is jól besûrûsödik, pörzsanyagok karamellizálódnak
és a ragacsos, ízletes szaft körbe "öleli"
a puhára párolódott csirke szárnyakat.
Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthetõ,
csak a fõzési idõ hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Fõzzetek finomakat :D
Csirkeszárnyakat a fenti hozzávalókat összekeverve,
alaposan bekenjük és hûtõben 1-2 órát érleljük.
A megpácolódott húsokat, nagyobb edényben felforrósított
olíva olajra öntjük(páclevestõl)és a szósz hozzávalóit is
bele téve puhulásig fõzzük. Amíg a szaftunk
is jól besûrûsödik, pörzsanyagok karamellizálódnak
és a ragacsos, ízletes szaft körbe "öleli"
a puhára párolódott csirke szárnyakat.
Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthetõ,
csak a fõzési idõ hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Fõzzetek finomakat :D