nincs cím

2014-04-23

sponsored links








Petrezselymes kéregben sült karaj-
sajtos burgonya pürével...











Kimondottan kedvelem a mediterrán térség, 
azon belül is 
az Olasz ételeket és italokat egyaránt!
Frissesség -üdeség árad belõlük
... és az a gazdag színvilág
...már önmagában is a csábítás maga!
Egy olasz séf fõzõmûsora kapcsán merült fel 
az ötlet, vasárnapi ebédünk elkészítéséhez ...
 süssétek, ízleljétek ! :D







Hozzávalók...
6 személyre

1 kg sovány sertés karaj(egyben)

petrezselyem pesto-hoz...

2 csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl olíva olaj
0,5 dl fehér bor
1 tk só
bors


köret...

12 db közepes burgonya
1 tk só
frissen reszelt szerecsendió
frissen õrölt fehér bors
100 g sonka
100 g reszelt sajt
2-3 ek vaj
1 dl tejföl
2-3 dl meleg tej
3 ek zsemlemorzsa




Elkészítés...

Petrezselyem levélkéket lecsippentve mixer pohárba tesszük, sózzuk borsozzuk, hozzá öntjük az olíva olajat, fehérbort,
fokhagyma gerezdet, majd botmixer segítségével pürésítjük.
Olíva-olajat és fehérbort "érzésre" adagoljuk,
 pépes, jól kenhetõ állag eléréséig :D
Sovány karajt egy éles hegyes késsel, több helyen megszurkáljuk és sütõ edénybe helyezve, 
rákenjük a petrezselyem pestot, úgy 
hogy mindenhol alaposan fedje a húst! 






... Majd hûtõbe téve pár órát össze érleljük az ízeket. 
Akár elõzõ nap is elõkészíthetjük a pácolt húsunkat.
Elõmelegített 180 fokos sütõben puhára sütjük
(nálam 60 perc) Ügyeljünk rá, nehogy megégjen
a zöld pác, inkább fedjük le sütõpapírral 
a sütés vége felé!
Amikor elkészült, 10 percet pihentetjük,
 csak azután szeleteljük...
Gyönyörû, zöld, olajos szaft képzõdik, 
 illóolajok kioldódott illatától
 fûszerezett hús kíséretében.



Köret...





Burgonyákat meghámozzuk, sós vízben puhára fõzzük. 
Fõzõvizet leöntjük, meleg tej és tejföl hozzáadásával 
botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük - tovább mixeljük.
Sonkát apró darabokra vágjuk és a püréhez keverjük. 
Tûzálló tálba téve tetejét elegyengetjük 
vékonyan zsemlemorzsával hintjük és reszelt
 sajttal szórjuk. Grill fokozaton, 190 fokon 
aranybarnára, - ropogósra pirítjuk ...
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!













Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/04/petrezs...

sponsored links

Keres?s