nincs cím
sponsored links
Lenlisztes-magvas kréker...
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Negyedik nap ... Lenmag õrlemény ...
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Negyedik nap ... Lenmag õrlemény ...
Lenmagot gyakran, sõt rendszeresen használom
kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfõképp emésztés terén :D Magát a "magõrleményt" most volt alkalmam elõször kipróbálni.
Nagy sikere volt...a gyerkõcök sorban kapkodták
el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérõvel :D
Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek...
kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfõképp emésztés terén :D Magát a "magõrleményt" most volt alkalmam elõször kipróbálni.
Nagy sikere volt...a gyerkõcök sorban kapkodták
el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérõvel :D
Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek...
Hozzávalók...
200 g búza finomliszt
100 g Batha-porta lenmagliszt
2 mk só
fûszer keverék(opcionálisan)
1 tk szódabikarbóna
2 ek olíva olaj
200 ml víz
100 g napraforgó mag
50 g lenmag
50 g szezám mag
50 g reszelt parmezán(opciós)
200 g búza finomliszt
100 g Batha-porta lenmagliszt
2 mk só
fûszer keverék(opcionálisan)
1 tk szódabikarbóna
2 ek olíva olaj
200 ml víz
100 g napraforgó mag
50 g lenmag
50 g szezám mag
50 g reszelt parmezán(opciós)
Elkészítés...
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhetõ
rugalmas anyagot kapunk, amit frissen tartó fóliába
csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
Sütõt elõmelegítjük 190 fokra, nagy sütõlemezt
készítünk elõ.Gyúrótáblára tepsi méretének megfelelõ nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehetõ legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat(célszerû, egy nejlonnal letakarva a tésztát-nyújtást végezni :)Éles késsel vagy pizza vágóval szeleteljük a tésztát(négyzet-téglalap-hosszúkás-rombusz...)Mindvégig a sütõpapíron hagyva a tésztát!
Majd papírral együtt tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütõajtónál hûtjük.
Amikor lehûlt, csak egyszerûen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén :)
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal
és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhetõ
rugalmas anyagot kapunk, amit frissen tartó fóliába
csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
Sütõt elõmelegítjük 190 fokra, nagy sütõlemezt
készítünk elõ.Gyúrótáblára tepsi méretének megfelelõ nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehetõ legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat(célszerû, egy nejlonnal letakarva a tésztát-nyújtást végezni :)Éles késsel vagy pizza vágóval szeleteljük a tésztát(négyzet-téglalap-hosszúkás-rombusz...)Mindvégig a sütõpapíron hagyva a tésztát!
Majd papírral együtt tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütõajtónál hûtjük.
Amikor lehûlt, csak egyszerûen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén :)
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal
és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D
A lenmagliszt készítése során a lenmagból elõször hidegen kipréseljük az olajat, ezután finom lisztté õröljük.A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele.Sokféleképpen felhasználható. Sûríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségû folyadékot és zsiradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elõsegíti.
(forrás: Batha-porta )