nincs cím

2014-04-17

sponsored links







Tökmag"lisztes" rolád
-Gouda sajtos krémmel...















Batha-porta  és  KataFakanala  gondozásában,
 játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell 
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :) 
20 Konyha Tündér fog napról- napra 
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani 
a "webes étert":D
.
.
.

Harmadik nap ... Tökmag õrlemény ...








Hozzávalók...

tésztához...

6 db tojás
120 g tökmagliszt
1 tk sütõpor
1 tk só
3 ek vaj
2-3 ek víz



krémhez...

350 ml tejszín
3 ek vaj
2 púpozott ek liszt
100 g Gouda sajt(reszelve)
só 
1 mk õrölt fehér bors
1 mk frissen reszelt szerecsendió
1 mk fokhagyma por
1 tk mustár
1 csokor petrezselyem
1 szál sárgarépa(opcionális)
200 g krémmargarin
1 tk sütõpor









Elkészítés...


Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, nagy tepsit,
 sütésálló papírral fedjük, félre tesszük.
 Lisztet sütõporral elkeverjük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját vajjal kihabosítjuk. A lisztet a sárga masszához keverjük és 2-3 evõkanálnyi vízzel lazítjuk. A felvert tojásfehérjével óvatosan egybe telepítjük és a sütõpapírozott lemezre simítjuk, mint egy piskóta rolád készítésénél tennénk.
Forró sütõbe tolva, 10-12 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, mert töredezni fog a rolád lapunk feltekerésnél!










Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a krém alapját.
 Lábasban a vajon lisztet pirítunk és a tejszínnel 
felöntve, folytonos kevergetés mellett besûrítjük. 
Reszelt Gouda sajttal(vagy ízlésünknek megfelelõvel) 
dúsítjuk. Sóval, õrölt fehér borssal és frissen reszelt 
szerecsen dióval fûszerezzük. Amikor kellõen besûrûsödött, 
félre tesszük, lehûtjük. Krémmargarin hozzá adásával 
kihabosítjuk és apróra vágott petrezselymet, 
mustárt és kockákra vágott fõtt répát keverünk hozzá, felhasználásig hûtõben tároljuk.
Az idõközben kisült tésztánkat lisztezett felületre 
borítjuk és a papírt óvatosan lehúzva róla, szorosan feltekerjük, kihûlésig vissza csomagoljuk .
Szép zöld tésztánkon, egyenletesen elkenjük
 a sajtos krémet -(amibõl elcsenünk egy keveset a díszítéshez)- és rövidebb oldalától kezdve, szorosan feltekerjük. 
Ismét papírba csomagoljuk és dermedésig hûtõbe tesszük.
 1-2 órás pihentetés után a félre tett krémet 
nyomózsákba töltjük és kedvünk szerint
 feldíszítjük  roládunkat. 
Kis csinosítás után, a húsvéti ünnepi asztalra is 
jó szívvel ajánlanám elkészítését.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
















"A zsír szegényített tökmagõrlemény a zsíros tökmagból hagyományos sajtolással, kiváló teljesítményû õrlõgépekkel megõrölt formája.Csökkenti a keringési betegségek, magas vérnyomás és érelmeszesedési folyamat kialakulásának esélyét.Kiemelt élettani szerepe miatt az energiaszegényebb, de foszforban, magnéziumban és káliumban gazdagabb tökmagliszt ajánlható ?erõkenyerek?, magasabb protein- és nyomelemtartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, fõzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték fokozása érdekében.Felhasználható sportolók, gyermekek, fizikai munkát végzõ férfiak, várandós- és szoptatós anyukák megnövekedett fehérje és ásványi anyag igényének fedezésére is.Zsír szegényített formájából adódóan alkalmazható szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is. 
forrás: Bartha porta"


























Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/04/tokmagl...

sponsored links

Keres?s