nincs cím
sponsored links
Tökmag lisztes ravioli...
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl
kell napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Harmadik nap ... Tökmag õrlemény ...
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl
kell napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Harmadik nap ... Tökmag õrlemény ...
A házi tészta alapreceptje szerint 10 dkg liszthez
1 tojást számítunk, így egy gazdag tésztát kaphatunk.
Te választhatod meg, hogy milyen lisztbõl,
mennyi tojással készüljön a tésztád,
ebbõl kiindulva keveredtem bele ebbe a kísérletbe :D
Az egészben pedig az a legjobb, hogy viszonylag rövid idõráfordítással készíthetsz olyan egészséges ételt,
melynek alapanyagait egyénileg válogattad
a családod ízléséhez igazítva .D
1 tojást számítunk, így egy gazdag tésztát kaphatunk.
Te választhatod meg, hogy milyen lisztbõl,
mennyi tojással készüljön a tésztád,
ebbõl kiindulva keveredtem bele ebbe a kísérletbe :D
Az egészben pedig az a legjobb, hogy viszonylag rövid idõráfordítással készíthetsz olyan egészséges ételt,
melynek alapanyagait egyénileg válogattad
a családod ízléséhez igazítva .D
Hozzávalók...
személyre
tészta...
100 g tökmag õrlemény
200 g búza finomliszt
3 db tojás
csipet só
kevés víz
töltelék...
100 g feta sajt
bazsalikom levelek
mártás...
2 ek olíva olaj
2 ek vaj
2 tk búza finomliszt
2-3 dl fõzõ tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
csipet só
1 kk õrölt fehér bors
tészta...
100 g tökmag õrlemény
200 g búza finomliszt
3 db tojás
csipet só
kevés víz
töltelék...
100 g feta sajt
bazsalikom levelek
mártás...
2 ek olíva olaj
2 ek vaj
2 tk búza finomliszt
2-3 dl fõzõ tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
csipet só
1 kk õrölt fehér bors
Elkészítés...
Tészta hozzávalóit össze gyúrjuk, annyi vízzel lazítva,
hogy könnyen formálható legyen, de ne ragadjon!
Becsomagolva félre tesszük pihentetni.
Kétféle technikát alkalmaztam... az egyik...
Lisztezett deszkán a lehetõ legvékonyabbra nyújtjuk, kb a képzeletbeli felezõ vonaltól számított egyik felébe, kis távolságra egymástól, elhelyezzük a tölteléket. Körbe kenjük tojás fehérjével és a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek körül kissé megnyomkodjuk a tésztát, jobb tapadás reményében és pizza vágóval, vagy valamilyen kiszúróval tésztákat formázunk.
Tésztát finoman körbe lapogatjuk a kezünkkel és hústûvel megszúrva a felesleges levegõt kinyomjuk
(különben lebegni fognak a tésztácskák a fõzõvízen :)
...másik módszer... a tészta készítõ-kiszúró szett felavatása okán történt...ahol is tészta korongokat szúrtam-töltöttem-préseltem...
Lobogó sós vízben 3-4 perc alatt kifõzzük,
majd olíva olajba forgatjuk.
Eközben elkészítjük a mártásunkat, amihez egy edényben vaj/olaj keveréket hevítünk, lisztet pirítunk rajta, folytonos keverés mellett besûrítjük. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, forralunk rajta egyet és azon melegében a kiadagolt tésztára merjük. Amennyiben túl sûrû lenne, további tejszín adagolásával hígíthatjuk a mártást.
Sajtot reszelünk rá, vagy sonka kockákkal szórva tálaljuk.
Akkor?! Gyúrjunk bele! :D
hogy könnyen formálható legyen, de ne ragadjon!
Becsomagolva félre tesszük pihentetni.
Kétféle technikát alkalmaztam... az egyik...
Lisztezett deszkán a lehetõ legvékonyabbra nyújtjuk, kb a képzeletbeli felezõ vonaltól számított egyik felébe, kis távolságra egymástól, elhelyezzük a tölteléket. Körbe kenjük tojás fehérjével és a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek körül kissé megnyomkodjuk a tésztát, jobb tapadás reményében és pizza vágóval, vagy valamilyen kiszúróval tésztákat formázunk.
Tésztát finoman körbe lapogatjuk a kezünkkel és hústûvel megszúrva a felesleges levegõt kinyomjuk
(különben lebegni fognak a tésztácskák a fõzõvízen :)
...másik módszer... a tészta készítõ-kiszúró szett felavatása okán történt...ahol is tészta korongokat szúrtam-töltöttem-préseltem...
Lobogó sós vízben 3-4 perc alatt kifõzzük,
majd olíva olajba forgatjuk.
Eközben elkészítjük a mártásunkat, amihez egy edényben vaj/olaj keveréket hevítünk, lisztet pirítunk rajta, folytonos keverés mellett besûrítjük. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, forralunk rajta egyet és azon melegében a kiadagolt tésztára merjük. Amennyiben túl sûrû lenne, további tejszín adagolásával hígíthatjuk a mártást.
Sajtot reszelünk rá, vagy sonka kockákkal szórva tálaljuk.
Akkor?! Gyúrjunk bele! :D
"A zsír szegényített tökmagõrlemény a zsíros tökmagból hagyományos sajtolással, kiváló teljesítményû õrlõgépekkel megõrölt formája.Csökkenti a keringési betegségek, magas vérnyomás és érelmeszesedési folyamat kialakulásának esélyét.Kiemelt élettani szerepe miatt az energiaszegényebb, de foszforban, magnéziumban és káliumban gazdagabb tökmagliszt ajánlható ?erõkenyerek?, magasabb protein- és nyomelemtartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, fõzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték fokozása érdekében.Felhasználható sportolók, gyermekek, fizikai munkát végzõ férfiak, várandós- és szoptatós anyukák megnövekedett fehérje és ásványi anyag igényének fedezésére is.Zsír szegényített formájából adódóan alkalmazható szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is.
forrás: Bartha porta"