nincs cím
sponsored links
Citromkrémes-
diós szívecskék...
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal
elárasztani a "webes étert":D
Második nap ... Dió-málna magõrlemény ...
Hozzávalók...
25 db-hoz
tészta...
150 g Batha-Porta dió-málna magõrlemény
350 g búza finomliszt
2,5-3 dl tej
25 g friss élesztõ
1 tk barna cukor
80 g olvasztott vaj
2 tojás sárgája
egy csipet só
citromkrém...
2 tojás
75 g porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
50 g vaj
díszítés...
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
+ 1 tojás a kenéshez
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
Elkészítés...
Liszteket össze keverjük egy csipetnyi sóval.
Tejet meglangyosítjuk, ebbõl 1 dl-ben feloldjuk
a cukrot, élesztõt, kevéske lisztet- kovászt készítünk.
Majd a liszthez keverjük az olvasztott vaj és szintén kevéske tejben elkevert tojás sárgákat is.
Jól kidolgozható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk!
Túl száraznak ítéljük, langyos tejjel lazítsunk rajta.
Gyúró táblára téve, legalább 5 percig dagasszuk :D
...meleg helyen(40 fokra állított sütõben),
letakarva 20 perc alatt kelesztjük.
Eközben elkészítjük a citrom krémet.
Egy hõálló tálban elkeverjük a hozzávalókat és
gyöngyözõ vízgõz felett, állandóan kevergetve,
besûrítjük amíg a kanálra nem ragad a krém :D
Félre téve, langyosra hûtjük.
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, 2 tepsit
sütésálló papírral borítunk.
A duplájára kelt, diótól illatozó tésztánkat
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és formákat szúrunk
belõle(10 cm-es szívecskét használtam)ügyelve arra,
hogy páros létszám legyen! :D
Mindezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.
A fele társaságot vékonyan lekenjük tojással,
közepükbe kanalazunk a citromkrémbõl és befedjük
a forma párjával. Süteményes villával körbe nyomkodjuk a széleket, nehogy kiszökjön a töltelék, tetején
pedig parányi lyukat ejtünk a gõzöknek utat engedve.
Tojással lekenjük, 10 percet pihentetjük, ezután újból lekenjük és forró sütõbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor lehûltek a sütemények, vízgõz felett
olvasztott csokoládé és tejszín keverékkel csíkoztam õket.
Pihe puha, könnyed sütemények lettek, amiben a dió íz
nem túlságosan domináns, így teret ad a többi
hozzávaló érvényesülésének is :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
Tejet meglangyosítjuk, ebbõl 1 dl-ben feloldjuk
a cukrot, élesztõt, kevéske lisztet- kovászt készítünk.
Majd a liszthez keverjük az olvasztott vaj és szintén kevéske tejben elkevert tojás sárgákat is.
Jól kidolgozható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk!
Túl száraznak ítéljük, langyos tejjel lazítsunk rajta.
Gyúró táblára téve, legalább 5 percig dagasszuk :D
...meleg helyen(40 fokra állított sütõben),
letakarva 20 perc alatt kelesztjük.
Eközben elkészítjük a citrom krémet.
Egy hõálló tálban elkeverjük a hozzávalókat és
gyöngyözõ vízgõz felett, állandóan kevergetve,
besûrítjük amíg a kanálra nem ragad a krém :D
Félre téve, langyosra hûtjük.
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, 2 tepsit
sütésálló papírral borítunk.
A duplájára kelt, diótól illatozó tésztánkat
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és formákat szúrunk
belõle(10 cm-es szívecskét használtam)ügyelve arra,
hogy páros létszám legyen! :D
Mindezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.
A fele társaságot vékonyan lekenjük tojással,
közepükbe kanalazunk a citromkrémbõl és befedjük
a forma párjával. Süteményes villával körbe nyomkodjuk a széleket, nehogy kiszökjön a töltelék, tetején
pedig parányi lyukat ejtünk a gõzöknek utat engedve.
Tojással lekenjük, 10 percet pihentetjük, ezután újból lekenjük és forró sütõbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor lehûltek a sütemények, vízgõz felett
olvasztott csokoládé és tejszín keverékkel csíkoztam õket.
Pihe puha, könnyed sütemények lettek, amiben a dió íz
nem túlságosan domináns, így teret ad a többi
hozzávaló érvényesülésének is :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
"A dióbélbõl hagyományos sajtolással készült olaj zsír szegényített
diópogácsájának õrölt formája a dióliszt.
Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza
a teljes kiõrlésû hagyományos kenyér ízvilágát.
Szintén lehet palacsinta tésztákhoz, lazacos
halételekhez,joghurtokba,müzlikhez fogyasztani."
(forrás: Batha-Porta)