nincs cím
sponsored links
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal
elárasztani a "webes étert":D
Második nap ... Dió-málna magõrlemény ...
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt õrleménybõl kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal
elárasztani a "webes étert":D
Második nap ... Dió-málna magõrlemény ...
Hozzávalók...
12 db pitéhez
1.tészta...
80 g Batha-Porta dió-málna magõrlemény
40 g teljes kiõrlésû rozsliszt
100 g margarin
50 g barna cukor(porrá õrölve)
1 mk sütõpor
csipet só
töltelék...
300 g málna dzsem
1 csomag vaníliás cukor
1 mk frissen reszelt gyömbér(opcionális)
2 csapott tk étkezési keményítõ
2. tészta-morzsolt...
25 g zabpehely
50 g Batha-Porta dió-málna magõrlemény
50 g margarin
1 evõkanálnyi barna cukor
öntet...
3 dl 20%-os tejfölben elkevertem
1 csomag vaníliás cukrot és
1 evõkanálnyi málna dzsemet :)
12 db pitéhez
1.tészta...
80 g Batha-Porta dió-málna magõrlemény
40 g teljes kiõrlésû rozsliszt
100 g margarin
50 g barna cukor(porrá õrölve)
1 mk sütõpor
csipet só
töltelék...
300 g málna dzsem
1 csomag vaníliás cukor
1 mk frissen reszelt gyömbér(opcionális)
2 csapott tk étkezési keményítõ
2. tészta-morzsolt...
25 g zabpehely
50 g Batha-Porta dió-málna magõrlemény
50 g margarin
1 evõkanálnyi barna cukor
öntet...
3 dl 20%-os tejfölben elkevertem
1 csomag vaníliás cukrot és
1 evõkanálnyi málna dzsemet :)
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Muffin sütõ mélyedéseit, olvasztott vajjal kikenjük, félre tesszük.
A 1.tészta hozzávalóiból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
12 egyenlõ darabra vágjuk és kézzel bele nyomkodjuk a muffin sütõ mélyedéseibe.
Málna dzsemet(nálam házi van, ami, eléggé folyós)lábasba kanalazzuk, reszelt gyömbérrel és vaníliás cukorral
ízesítve, 2 csapott teáskanálnyi kukorica keményítõvel,
kis lángon krémmé fõzzük, majd a tészta kosárkákba halmozzuk.
Elkészítjük a 2.-morzsolt tésztát, aminek hozzávalóit
nem gyúrjuk, csupán csak elmorzsoljuk a margarint.
Ezzel az eleggyel megszórjuk a kis kör pitéink tetejét
és forró sütõbe tolva, kb 20 perc alatt készre sütjük.
Kicsit még lágynak tûnhet a tészta, de nem sületlen! :D
Vigyázzunk ne égjen meg, mert határozottan keserû lesz!
(1-2 darab így járt nálam :(
Ez a másik ok, amiért nem mertem csak a diólisztet használni.
Nagyon finom, de túl intenzív ízû, ami más irányba
terelte volna a sütemény élvezeti értékét :D
Fontos, hogy a süteményeket csak teljes kihûlés
után tudjuk szépen kiemelni a formából!
(elõzõleg késsel körbe kanyarítottam a szélüknél)
A kihûlt mini pitéket tejfölös öntettel és
málna szemekkel díszítve tálaltam ...
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Muffin sütõ mélyedéseit, olvasztott vajjal kikenjük, félre tesszük.
A 1.tészta hozzávalóiból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
12 egyenlõ darabra vágjuk és kézzel bele nyomkodjuk a muffin sütõ mélyedéseibe.
Málna dzsemet(nálam házi van, ami, eléggé folyós)lábasba kanalazzuk, reszelt gyömbérrel és vaníliás cukorral
ízesítve, 2 csapott teáskanálnyi kukorica keményítõvel,
kis lángon krémmé fõzzük, majd a tészta kosárkákba halmozzuk.
Elkészítjük a 2.-morzsolt tésztát, aminek hozzávalóit
nem gyúrjuk, csupán csak elmorzsoljuk a margarint.
Ezzel az eleggyel megszórjuk a kis kör pitéink tetejét
és forró sütõbe tolva, kb 20 perc alatt készre sütjük.
Kicsit még lágynak tûnhet a tészta, de nem sületlen! :D
Vigyázzunk ne égjen meg, mert határozottan keserû lesz!
(1-2 darab így járt nálam :(
Ez a másik ok, amiért nem mertem csak a diólisztet használni.
Nagyon finom, de túl intenzív ízû, ami más irányba
terelte volna a sütemény élvezeti értékét :D
Fontos, hogy a süteményeket csak teljes kihûlés
után tudjuk szépen kiemelni a formából!
(elõzõleg késsel körbe kanyarítottam a szélüknél)
A kihûlt mini pitéket tejfölös öntettel és
málna szemekkel díszítve tálaltam ...
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
"A dióbélbõl hagyományos sajtolással készült olaj zsír szegényített
diópogácsájának õrölt formája a dióliszt.
Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza
a teljes kiõrlésû hagyományos kenyér ízvilágát.
Szintén lehet palacsinta tésztákhoz, lazacos
halételekhez,joghurtokba,müzlikhez fogyasztani."
(forrás: Batha-Porta)