nincs cím
sponsored links
Túrós-epres rétes szivarok ...
Gyorsan elkészülõ desszertek és sütemények a kedvenceim,
hiszen annyi mindent bele gondolhatunk egy-egy finomságba,
és annak elkészítésébe... már csak meg kell valósítani!
Sokszor van, hogy felhalmozódnak a hûtõben az alap anyagok
és mentõ akcióként villám sütik, ételek születnek...
ez az eper-túró csúcstalálkozó, pont egy ilyen eset volt :D
Hozzávalók...
(6 személyre)
1 csomag réteslap
250 g túró
1 tojás
1 ek búzadara
1/2 citrom reszelt héja
50 g kristály cukor
1/2 tk Bourbon vaníliás cukor
300 g eper
80 g olvasztott vaj
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Sütõ edényt
olvasztott vajjal kikenjük.
Túrót szitán átpasszírozzuk, Bourbon vaníliás cukorral
és citrom reszelt héjával ízesítjük. Tojás sárgáját
és búza darát is hozzá keverjük, majd a tojás fehérjét
a kristály cukorral, csipet só fényes habbá verjük és
óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Eper szemeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és
pár szem kivételével,amit díszítéshez fogunk
felhasználni, kis darabokra vágjuk.
Természetesen bármilyen, nekünk tetszõ idény gyümölcsöt,
vagy akár lecsepegtetett befõttet
is használhatunk a töltelékbe.
Egy konyharuhát kissé benedvesítünk, erre tesszük a kész
rétes lapokat. Olvasztott vajjal lekenünk egy lapot és a túró töltelék egy részébõl megkenjük, úgy, hogy a két szélén üres sávot hagyjunk, hiszen itt fogjuk majd össze a tésztát. Eper darabokkal szórjuk, óvatosan feltekerjük, majd a tûzálló sütõtálba helyezzük. Így járunk el minden egyes rétes lappal egészen addig amíg a túró kitart :D - ebbõl az adagból nekem 6 db szivar alak sikeredett.
Tészta rudak tetejét olvasztott vajjal kenjük és forró sütõbe
tolva, ropogósra sütjük. Porcukorral szórjuk, eper szeletekkel díszítjük. Tejszínhabot, vanília fagyit, vanília sodót is kínálhatunk mellé...
Kötényeket felkötni! Alkossatok finomakat :D