nincs cím
sponsored links
Balzsamecet & Olíva
Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel
különféle ízesítéssel készült olíva olajokat.
Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz
van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond,
hiszen Delux kategória :D
Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj
ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak.
Legalább kettõ, de inkább több az egyben...
a balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt... pótoltam!
Hozzávalóknál, érdemes jó minõségû alapanyagokat használni,
hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak...
Tehát... végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget,
kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evõkanálnyi
Modena-i balzsam ecetet és jó minõségû, extra szûz
olíva olajjal, nemes egyszerûséggel öntsd nyakon :)
Kezdetekkor, szépen elkülönül az olaj és az ecet...
... majd jön a varázslat ...
"Használat elõtt felrázandó!" utasításra,
kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat!
Egyszerû és nagyszerû nem?
Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem
a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban :D
Mint egy tavaszi "olaj"gömb ...
Konklúzió... finom tavaszi saláta legegyszerûbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
( szerény személyemnél :D
"Rázzátok" bele ti is !
"Modena-i balzsamecet...Kizárólag Észak-Olaszország
Modena tartományban honos szõlõfajtákból készül,
a befõzést pedig szabad ég alatt, üstökben végzik.
Végül különbözõ fahordókba kerül (tölgy,gesztenye,
szeder,akác,cseresznye, boróka)majd 2 évig érlelik."