nincs cím
sponsored links
Sütõben sült fûszeres burgonya,
-diókrémes mártogatóssal,
-tavaszi salátával ...
Tegnap esti vacsoránk elkészítését, meleg szívvel
ajánlanám az ízlelõbimbók beindítására mindenkinek :D
Húsmentes menü, de akár kiegészülhet egy roston
sült natúr hússal is a repertoár.
Tavasszal "kinyílik a világ" a tányérunkon, frissen,
helyi termelõktõl beszerzett termékekkel vagyunk elhalmozva.
Csupa szín-íz-vitamin dömping a téli idõszakban kiéhezett szervezetnek :D
Hozzávalók...
(4 személyre)
Fûszeres burgonyához...
8 db közepes burgonya
2 ek zsemlemorzsa
1 ek a kedvenc fûszerkeverékünkbõl
(nálam Görög BBQ keverék)
tengeri só
1 kk õrölt édes nemes fûszerpaprika
1 tk fokhagyma por
3 ek olíva olaj
Diókrémes mártogatóshoz...
2,5 dl 20 %-os tejföl
1 tk Donum Terrae Diókrém
1 kk só
frissen õrölt bors
1 kk mustár
1 kk méz
Tavaszi salátához...
1 nagyobb csomag Rukkola saláta
Feta sajt kockára vágva
eper
(ízlés szerinti mennyiségben)
Balzsamecetes olíva olaj az öntet
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, egy mélyebb tepsit
sütõpapírral bélelünk.
Burgonyákat héját rajta hagyva, alaposan megmossuk
és nyolc gerezdbe vágjuk.
Egy nagy tálba pakolva olíva olajjal locsoljuk,
ami a ragasztója lesz fûszeres morzsánknak.
A száraz anyagokat egy tálkába össze keverjük
és a burgonya gerezdekre szórva, alaposan átrázogatjuk,
mindenhol egyenletesen fedje a gerezdeket.
Forró sütõbe tolva, 40-45 perc alatt készre sütjük.
Amíg a burgonyák barnulnak, bõven marad idõnk a
mártogató szósz és saláta elkészítésére is.
Mártogatós dip-hez...
A jó sûrû tejfölben vagy Görög joghurtban elkeverjük
a diókrémet és a fûszereket, darált dióval díszíthetjük
és felhasználásig hûtõben tároljuk.
Salátához... a rukkolát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük,
tálba rendezve kockára vágott eperrel és feta sajttal gazdagítjuk.
Ízfokozónak Modena-i balzsamecetes olajat használtam,
de bármilyen szívünkhöz közelálló öntet is megfelel.
Akár a diós dip is jó választás lehet rá csorgatva :D
Gyors és tápláló, ebéd...vacsora...egészségesen!
Jó étvágyat!