nincs cím
sponsored links
Pikáns májpástétom,
citrusos gyümölcs aszpikkal...
Tóth-Nacsa Ági, a Boldog Kukta blog háziasszonya,
egy nagyon izgalmas játékra invitált, ahol is,
a Donum Terrae manufaktúra termékeinek egyikébõl
kell ebben a fordulóban, elõételt kreálni.
A termék akkor még titkos volt, így nagyon izgatottan
vártam, milyen finomságot sorsolt nekem "Fortuna"
vártam, milyen finomságot sorsolt nekem "Fortuna"
azaz Danyi Éva a cég ügyvezetõ igazgatója.
Tadaaaaam...éppen répás sütiket készítettem mikor is,
csengetett a postás... no és mit hozott?
Egy kanálkával rögvest a sütibe bele vele!
24 blogger társammal együtt, 3 héten keresztül,
különféle ételek elkészítésével próbáljuk
felhívni a figyelmeteket,
ezekre a finomságos termékekre!
Ajánlom szíves figyelmetekbe http://donumterrae.hu/
Hozzávalók...
(6 személyre)
Pácoláshoz...
200 ml tej
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk majoránna
Pástétomhoz...
500 g sertésmáj
1-1 ek zsír és vaj
1 db közepes lila hagyma
2 ek Donum Terrae Diókrém
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk friss majoránna
tengeri só, színes borskeverék
2-3 friss zsálya levélke
(vagy 1 kk szárított)
30 g aszalt sárgabarack
Gyümölcsös aszpikhoz...
2 db narancs
30 g aszalt sárgabarack
1 tk citromlé
3 ek barna cukor
zselatin
( a gyümölcspép mennyiségéhez igazítva)
Elkészítés...
A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk és egy éjszakára,
tej-fokhagyma -majoránna páclében áztatva, hûtõszekrényben tároljuk.
tej-fokhagyma -majoránna páclében áztatva, hûtõszekrényben tároljuk.
Másnap a májat szûrõbe téve lecsepegtetjük és serpenyõben
vaj/zsír keveréket olvasztunk, amiben üvegesre pároljuk
az apró kockákra vágott lila hagymát. Enyhén sózzuk és a
csíkokra vágott májat is rátesszük. Fûszerezzük friss majoránna
és zsálya levelekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
És itt jön a csavar! :D
2 csapott evõkanálnyi Donum Terrae Diókrém is bele kerül.
Készre fõzzük a pástétom alapunkat és botmixer segítségével
krémes állagúra pürésítjük.
Aszalt sárgabarackot kis kockákra vágva hozzá keverjük.
Miközben fõ a pástétom alap, addig elkészítjük
a gyümölcsös aszpikot. Egyik narancs héját lereszeljük
és lábasba tesszük. A nagyobbacska narancsoknak,
késsel levágjuk a héját és a gyümölcs húst darabokra vágva,
szintén a lábasba tesszük. Aszalt barackokat is feldaraboljuk a narancsok mellé és meglocsoljuk egy kevéske citromlével, valamint barna cukorral édesíthetünk rajta, ízlés szerint.
Közepes lángon 10-15 percig fedõ alatt pároljuk,
majd mérõedénybe öntve, botmixerrel pürésítjük.
Minden dl gyümölcspéphez egy teáskanálnyi zselatint számolva,
vissza tesszük melegedni a tûzhelyre,
majd szilikon muffin formákba elosztva, hûtõbe téve,
dermedni hagyjuk.Erre a gyümölcsös aszpikra kanalazzuk
a langyosra hûlt pástétomot és frissen tartó
fóliával letakarva 1-2 órára,fagyasztó szekrénybe tesszük.
Szilikon forma helyett adagolhatjuk tetszésünknek megfelelõ tárolóba is, de nekem ez bizonyult a legmegfelelõbbnek, mivel így kis adagokban bármikor elõvehetõ egy-két adagnyi pástétom "korong". Fagyasztóból kivéve, forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhetõ. Ropogós pirítóssal és a karakteres, diós ízû Rukkola salátával kínáltam. Fehér száraz bort ajánlanék mellé "kísérõként"
A nem túl édes citrusos zselé lágyított
A nem túl édes citrusos zselé lágyított
a máj természet adta, enyhén kesernyés ízén.
Kötényeket felkötni! Fõzzetek finomakat :D
Natúr magkrémek - kisokos
A változatos ízeknek köszönhetõen mind a gyerekek, mind a felnõttek találhatnak valami ínyükre valót natúr krémeink között. Csupán néhány kanál ezekbõl a krémekbõl fedezi a napi szükségletünket legalább egy esszenciális zsírsav csoportból. A Donum Terrae natúrkrémek gazdagok ásványi anyagokban és számos vitaminban is, valamint nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert, sem adalékanyagot, így glutén-, kazein- és koleszterinmentesek.
Kiváló minõségû dióból készült krém, ami nagyszerûen alkalmazható süteményekben, palacsintában vagy akár salátákhoz, öntetekhez. A dió az egyik leggazdagabb Omega 3 forrás, és igen jótékony hatása van az egészségre.(forrás-http://donumterrae.hu/)