nincs cím
sponsored links
Epres párnácskák ...
Változott az eredetileg elképzelt ebéd program,
újratervezés indul... a kiolvadt vajas leveles tésztával.
Hûtõbe kukk, eper! pultra kukk, csoki!... tehát a "villám" kombináció végeredményeként, elégedett,
csupa csokis-tejszínhabos szájú családtag :D
Igazad van! Ez nem recept!...de, annál finomabb ötlet!
Hozzávalók...
(18 db-hoz)
500 g vajas leveles tészta(kiolvasztva)
4-5 szem eper
2 tábla csokoládé
1 tojás
tálaláshoz...
porcukor
tejszínhab
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 200 fokra,
tepsit sütésálló papírral fedjük.
Tésztát vékony, nagy téglalap alakúra nyújtjuk.
Képzeletbeli felezõvonalat húzunk a közepére,
majd kb egyenlõ távolságokra egy-egy kocka csokit fektetünk,
amit egy-egy szelet eper karikával takarunk le.
A csoki-eper mini tornyok körül, vékonyan tojással lekenjük a tésztát(ez a ragasztó!)A nagy téglalapunk üres felét ráhajtjuk
a töltelékkel megpakoltra és finoman ujjunkkal körbe nyomkodjuk, hogy a csoki ne tudjon kifolyni sülés közben!
Pizza/vagy derelye vágóval négyzetekre osztjuk,
tetejüket tojással kenjük, és elõmelegített sütõben
10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szerintünk, langyosan a legfinomabb,
de igazából a teljesen kihûlt állapotról...hmmm
nem is tudnék nyilatkozni !:D
Gyerekek ötlete a tejszínes korona a porcukorral hintett
párnácskák tetején, határozottan jónak ítéltetett! :D
Felnõtt verziónál az eper szeleteket Citrom likõrbe
pár órára "bepácolhatjuk" :D
Gyors és finom édesség,
szinte minimális elõkészületekkel.
Kötényeket felkötni...hopp már kész is!