nincs cím
sponsored links
Kapros-Sárgarépa
tészta köntösben...
tészta köntösben...
Krisztina húsvéti játékot hirdetett, illeskriszkonyhaja.blogján, ahol is vendégváró ételeket, italokat szeretne az ünnepi asztalon látni :D Egy gyorsan elkészülõ finomságot viszek, ami kicsit zöldség...kicsit tészta...egy falatnyi sósság nem csak nyusziknak.
Annyira egyszerû és finom! Az aranysárga zöldségek csak úgy ragyognak az ételben. Gyors vendégváró falatka, amitõl még vegetáriánus barátaink is el lesznek bûvölve pikáns.
Finom fûszeres szószba mártogatva,
remek elõételként is funkcionálhat.
remek elõételként is funkcionálhat.
Hozzávalók...
(24 db-hoz)
50 dkg leveles tészta
6 szál sárgarépa
1 csokor friss kapor
2 ek mogyoró olaj
citrombors
tengeri só
1 tojás a kenéshez
+ magvak a szóráshoz(opcionális)
Elkészítés...
Sárgarépákat tisztítjuk és enyhén sós vízben puhára pároljuk.
Lehûtjük és egyenlõ hosszúságú darabokra, valamint hosszanti irányban félbe vágjuk.
Serpenyõben mogyoró olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk,-borsozzuk, -apróra metélt kaporral hintjük.
Sütõt elõmelegítjük 200 fokra, tepsit sütésálló papírral béleljük.
Leveles tésztát lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk
és pizzavágó segítségével, 24 db négyzet alakot vágjuk.
és pizzavágó segítségével, 24 db négyzet alakot vágjuk.
Egyenként egy-egy darab fûszeres répát helyezünk rá,
amivel, mintegy köntösbe bugyoláljuk az illatozó répákat :)
amivel, mintegy köntösbe bugyoláljuk az illatozó répákat :)
Tojással lekenjük és maggal szórhatjuk a rolók felszínét(opcionális)
Elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Egy pikánsan fûszerezett joghurtos mártásba " tunkolva"
tavaszi ízeket varázsolunk a szánkban :)
Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Egy pikánsan fûszerezett joghurtos mártásba " tunkolva"
tavaszi ízeket varázsolunk a szánkban :)
Kötényeket felkötni! Kellemes vendégvárást!