nincs cím

2014-03-25

sponsored links





"Trópusi" lekvár ...








Házilag elõállított különlegesség?! Miért is ne!
Végy a kamrában található "téli" gyümölcsökbõl 
pár szem jól megérett példányt, hozz össze nekik egy közös 
"lábas partyt" és zsebeld be gyerkõceid elégedett mosolyát :D






Hozzávalók...

500 g tisztított friss ananász
1 db nagyobbacska banán
(ne legyen barna foltos!)
1 db vérnarancs(normál narancs is jó :)
1 db savanykás alma(reszelve)
2,5 dl barna cukor
1 kk céklalé vagy piros ételfesték(opcionális)




Elkészítés...

Gyümölcsöket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk.
 Narancs külsõ fehéres burkát késsel levágjuk.
Az egész gyümölcs kupacot, botmixerrel pürésítjük. 
A gyümölcs masszát lábasba öntjük és egy csésze(2,5 dl)
barna cukrot mérünk hozzá. Csendes lángon rotyogtatjuk,
 egészen addig amíg szépen besûrûsödik a lekvár :) 
Azért nem árt néha megkeverni! Fõleg amikor kezd elpárologni a gyümölcsök leve. Amennyiben sima, püré szerû  végeredményt szeretnénk, érdemes 15-20 perc után újból botmixerért nyúlni
 és átmixelni a készülõ lekvárt. A cékla levet vagy piros ételfestéket itt tegyük bele-természetesen csak ha szeretnénk, ízben semmi jelentõsége, egyszerûen csak esztétikai jelentõsége lehet :D
Mindezen mûvelet összességében 50-60 percet vett igénybe.
Vigyázat! A sûrû-forró-pufogó lekvár égési sérüléseket okozhat!!!
A gõzölgõ, -illatos lekvárt, tiszta, száraz kis üvegekbe töltjük, kupakot rácsavarva, fejre állítva hûtjük. Semmiféle tartósító szert nem tartalmaz, ezért "üvegbontás" után, célszerû hûtõben tárolni.
Nekem ebbõl a gyümölcs hányadból 7 dl lett a hozam .
Kötényeket felkötni! Fantázia üzemmód BE :D
















Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/03/tropusi...

sponsored links

Keres?s