nincs cím
sponsored links
Medvehagymás-magos stangli...
Blogkóstoló játék finise van ma, ezért
játékon kívül, Márti hogymegtudjuknezni.blogjáról
egy sósságot is választottam,
így a medvehagyma szezon kellõs közepén :)
Egyétek, és vigyétek ti is ... nagyon finom !
Hozzávalók...
(40 db-hoz)
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
1 ek só
3 dkg friss élesztõ
1,5-2 dl (házi)tej
2-3 ek (házi)tejföl
25 dkg margarin
1 kis csokor medvehagyma
1 tojás a kenéshez
magok a szóráshoz
(tökmag, napraforgómag...)
Elkészítés...
Egy nagy tálba össze keverjük a kétféle lisztet a sóval.
1 dl langyos házi tej,-élesztõ, pici barna cukor és kevés liszt hozzáadásával kovászt készítünk. Amikor jól felhabosodott, a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Langyos tejjel és tejföllel lágyítunk az állagán.
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk
és a kemény margarint a tésztára reszeljük,
apróra vágott medvehagymával szórjuk
és roló szerûen feltekerjük.
Letakarva 20 percet pihentetjük.
Újból kinyújtjuk és most ellentétes irányban tekerve,
újabb 20 perc pihenõ következik.
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit sütõpappírral bélelünk.
Majd 1 cm vastagságúra kinyújtva kb 2 X 10 cm-s rudakra vágjuk. Tojással lekenjük, tetszõlegesen, olajos magokkal
vagy sajttal szórjuk és elõmelegített sütõben
15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gulyás leves mellé kínáltam kenyér helyett,
másnap a gyerekek reggelire tea mellé fogyasztották.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D