nincs cím
sponsored links
Aszalt gyümölcsös-csokicseppes
puszedli ...
Gyönyörû tavaszi meleg idõjárást jósolnak egész hétre.
Végre alkalom nyílik a nagy kiránduló helyek felfedezéséhez!
A "túlélõ csomag" megtöltéséhez ajánlom szeretettel ezt a finom
és tápláló puszedli halmot :D
Irány ki a természetbe!!!
Hozzávalók...
(30 db puszedlihoz)
80 g puha vaj
120 g porcukor
1 db tojás
1 tk vanília esszencia
180 g liszt
fél tk sütõpor
50 g mazsola
50 g aszalt sárgabarack
50 g csokilencse
csipet só
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit sütõpapírral bélelünk.
Lisztet a sütõporral átszitáljuk. Aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, a csokilencsét (apró darabokra vágott táblás csoki is tökéletes:)is a gyümölcsökhöz mérjük. Túl keménynek ítéljük a mazsolát/aszalt barackot, akkor sütés elõtt egy órával érdemes egy kis langyos vízbe beáztatni õket, majd alaposan lecsepegtetve felhasználni.
Puha vajat a cukorral krémesre keverjük, hozzá adjuk a tojás- vanília keveréket és tovább mixeljük a robotgéppel. Sütõporos lisztet hozzá adagolom, majd a gyümölcs-csoki darabokat is fakanál segítségével bele vegyítem. Két teáskanállal kis gömböket formálunk és a sütõpapíros lemezre helyezve kissé ellapítjuk. Ügyeljünk a kellõ távolságra, mert picit megnõnek a puszedlik. Elõmelegített sütõbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hûtés után jól záródó dobozban több hétig is eláll(na) ha nem falná fel pillanatok alatt az itthoni kis sisere had :D
Kötényeket felkötni! Alkossatok szépeket :D