nincs cím
sponsored links
Juhtúrós "óriás" csigák ...
Kelt tésztából készült a szombati reggelink.
Illatos, omlós, letekerõs, pikánsan érett,
juhtúrós-vajas "csiguszokkal"
Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá ... hmmm, kiadósra sikeredett :D
Illatos, omlós, letekerõs, pikánsan érett,
juhtúrós-vajas "csiguszokkal"
Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá ... hmmm, kiadósra sikeredett :D
Hozzávalók...
(8 db nagy csigához)
60 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
1 kk cukor
só-ízlés szerint
2 dl langyos tej
2 dkg friss élesztõ
10 dkg juhtúró
+ 5 dkg olvasztott vaj
+ 1 tojás a kenéshez(opcionális)
(8 db nagy csigához)
60 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
1 kk cukor
só-ízlés szerint
2 dl langyos tej
2 dkg friss élesztõ
10 dkg juhtúró
+ 5 dkg olvasztott vaj
+ 1 tojás a kenéshez(opcionális)
Elkészítés...
Nagy tálba lisztet szitálunk, s keverünk bele-,
langyos tejben feloldjuk a cukrot és bele morzsoljuk az élesztõt, letakarva várjuk a kovász éledését-,
a szépen felhabosodott kovászt hozzáöntjük
a liszthez, tojást, olvasztott vajat és a juhtúrót is bele adagoljuk, majd gyúródeszkán alaposan kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Sütõt elõmelegítjük 200 fokra, tepsit sütõpapírral béleljük.
A szépen meghízott tésztánkat kézzel kilapogatjuk egy nagyobb téglalap alakra, olvasztott vajjal kenjük és rövidebb oldalától felhengerítjük. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk( nálam 8 db jól megtermett csiga sikeredett ebbõl az adagból)
amit a sütõpapírozott tepsibe fektetünk egymás mellé.
Felvert tojással megkenjük és a forró sütõbe tolva,
12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kedvünk szerint szórhatjuk magokkal, vagy akár sajttal is!
Az általam készített "natúr" változatban, hagytam érvényesülni a juhtúró markáns ízét :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!