nincs cím

2014-03-10

sponsored links






Lencseleves-gazdagon ...







Ízekben bõvelkedõ, gazdagon zöldségezett leves, 
tápláló és szívet melengetõ egyben, ebben a télutót idézõ didergõs hangulatban.
Füstölt csülök felvágása pedig a tavaszt hozza közelebb, 
böjti idõszak ide-vagy oda :D 





Hozzávalók...

20 dkg barna lencse(beáztatva)
10 dkg füstölt csülök(kockákra vágva)
2 ek olaj
 kis fej vöröshagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
3-4 db babérlevél
füstölt kolbász karikák
szegfûbors,szemes bors,só
édes nemes pirospaprika
3 db sárgarépa
2 db fehér répa
2 db kisebb burgonya
1 db angol zellerszál
2 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé




Elkészítés...

Egy nagy leveses fazékban, kevés olajon kockára vágott
 szalonnát pirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedõ alatt félkeményre pároljuk. 
Ezután az elõzõleg legalább 1 órával beáztatott lencsét
 az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük
 és ízlésünknek megfelelõen fûszerezzük. 
Tea tojásba fekete és szegfûborsot téve,
 szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve, csendes lángon puhára fõzzük
 a zöldségeket és húsokat is egyaránt. 
Az elkészült sûrû tartalmas lencse levest, 
tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erõs paprikával tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó átvágyat!













Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/03/lencsel...

sponsored links

Keres?s