nincs cím
sponsored links
Lencseleves-gazdagon ...
Ízekben bõvelkedõ, gazdagon zöldségezett leves,
tápláló és szívet melengetõ egyben, ebben a télutót idézõ didergõs hangulatban.
Füstölt csülök felvágása pedig a tavaszt hozza közelebb,
böjti idõszak ide-vagy oda :D
Hozzávalók...
20 dkg barna lencse(beáztatva)
10 dkg füstölt csülök(kockákra vágva)
2 ek olaj
kis fej vöröshagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
10 dkg füstölt csülök(kockákra vágva)
2 ek olaj
kis fej vöröshagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
3-4 db babérlevél
füstölt kolbász karikák
szegfûbors,szemes bors,só
édes nemes pirospaprika
füstölt kolbász karikák
szegfûbors,szemes bors,só
édes nemes pirospaprika
3 db sárgarépa
2 db fehér répa
2 db kisebb burgonya
1 db angol zellerszál
2 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé
2 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé
Elkészítés...
Egy nagy leveses fazékban, kevés olajon kockára vágott
szalonnát pirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedõ alatt félkeményre pároljuk.
Ezután az elõzõleg legalább 1 órával beáztatott lencsét
az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük
és ízlésünknek megfelelõen fûszerezzük.
Tea tojásba fekete és szegfûborsot téve,
szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve, csendes lángon puhára fõzzük
a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sûrû tartalmas lencse levest,
tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erõs paprikával tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó átvágyat!
Egy nagy leveses fazékban, kevés olajon kockára vágott
szalonnát pirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedõ alatt félkeményre pároljuk.
Ezután az elõzõleg legalább 1 órával beáztatott lencsét
az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük
és ízlésünknek megfelelõen fûszerezzük.
Tea tojásba fekete és szegfûborsot téve,
szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve, csendes lángon puhára fõzzük
a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sûrû tartalmas lencse levest,
tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erõs paprikával tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó átvágyat!