nincs cím
sponsored links
Kolozsvári káposzta
- rakott káposzta , nyári kovászolt káposztából
Régi recept , elég sok változata is van , egyre jobban s többen , hajlamosak elrontani , mert kényelmesek ,nem szánnak rá idõt a káposzta kovászolására ,inkább készen veszik a savanyú káposztát, kész darált húsból készítik , amelyeknek a minõsége finoman szólva megkérdõjelezhetõ , stb.
Ég és föld a különbség az igényesen megválasztott alapanyagokból készített és a csak úgy kutyafuttában összevásárolt hozzávalókból röptében megfõzött étel között. Ez nem az a kategória amit csak úgy gyorsan össze lehet dobni , ehhez mindent akkurátusan elõ kell készíteni és aztán szépen összerakni , megsütni !
Kezdjük a káposztával , veszünk egy szép nagy káposztát és legyaluljuk ,egy alkalmas edénybe odatesszük kovászolni , langyos sós vízzel felöntjük , kaprot, csombort ,egy két szelet kenyeret vagy zsemlét és egy csipõspaprikát teszünk rá . Félárnyékos helyre tesszük ,lefedve kovászolódni kb. egy napra , ennyi elég lesz ilyen melegben / július 28.-a + 30 C°/, csak enyhén savanyú kell hogy legyen !
Aztán elõkészítjük a többi hozzávalót ! Jófajta házi füstölt kolbászt / egy szálat / , felkarikázunk kevés ...
Kezdjük a káposztával , veszünk egy szép nagy káposztát és legyaluljuk ,egy alkalmas edénybe odatesszük kovászolni , langyos sós vízzel felöntjük , kaprot, csombort ,egy két szelet kenyeret vagy zsemlét és egy csipõspaprikát teszünk rá . Félárnyékos helyre tesszük ,lefedve kovászolódni kb. egy napra , ennyi elég lesz ilyen melegben / július 28.-a + 30 C°/, csak enyhén savanyú kell hogy legyen !
Aztán elõkészítjük a többi hozzávalót ! Jófajta házi füstölt kolbászt / egy szálat / , felkarikázunk kevés ...