nincs cím
sponsored links
Zöldpaszuly
- meg zsengéspaszuly
Zsengéspaszuly :Amikor a csõben a szemek már jól kifejlõdtek, s maga a hüvely már bördössé vált, kibontották, s a zsengés szemeket külön, vagy még gyenge csövekkel együtt megfõzték.
Hozzávalók : 50 dkg. zöldpaszuly / lehetõleg a széles sárga hüvelyû Juliska bab ,vagy a budai vajbab,2-3 marék zsengés paszuly/fejtettbab/,1fejvöröshagyma,egy kevés füstölt szalonna,2 paradicsom , 2dltejföl,1csokorpetrezselyemzöld,só,2 gerezd fokhagyma, 1teáskanál édes nemes piros fûszerpaprika,1púpozot kanál liszt, 1kiskanál sárgabaracklekvár.A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját-kiolvasztjuk,a szalonnapörcöt kiszedjük .A zsíron ...