nincs cím
sponsored links
Tökkáposzta
- kovászolt tökbõl
Na kérem szépen ennek az ételnek semmi köze a káposztához,nincs is benne káposzta ,de viszont ugyanúgy készül mint a lucskos káposzta és ezidõtájt a savanyítást kovászolással ejtjük meg . Egy nappal a fõzés elõtt , egy jó nagy, de gyönge tököt kell a héjától és a belétõl szépen megtisztítani; aztán kézi gyalun gyaluljuk meg és meleg sós vizet öntve /1 kanál só/lit./ rá egy nagy edénybe tesszük,két szelet kenyérrel,kaporral, langyos meleg helyre tesszük és lefedjük . Éjszakára behozzuk nem hagyjuk hogy mértéktelenül lehûljön , egy nap után egészen ízletes savanyú lesz.
A szatmári tájakon , de Debrecen környékén is úgy mondják, hogy "a tökkáposzta csak akkor jó, ha a disznó beledöglött".
Tegyük két liter vízbe fõni a füstölt oldalast , miután megfõtt vegyük ki és készítsünk e füstölt-húsos lébe rántást. Egy ...
Tegyük két liter vízbe fõni a füstölt oldalast , miután megfõtt vegyük ki és készítsünk e füstölt-húsos lébe rántást. Egy ...