nincs cím

2012-07-11

sponsored links

Tökkáposzta 

- kovászolt tökbõl

         Na kérem szépen ennek az ételnek semmi köze a káposztához,nincs is benne káposzta ,de viszont ugyanúgy készül mint a lucskos káposzta és ezidõtájt a savanyítást kovászolással ejtjük meg .

           Egy nappal a fõzés elõtt , egy jó nagy, de gyönge tököt  kell a héjától és a belétõl szépen megtisztítani; aztán kézi gyalun gyaluljuk meg és meleg sós vizet öntve /1 kanál só/lit./ rá egy nagy edénybe tesszük,két szelet kenyérrel,kaporral, langyos meleg helyre tesszük és lefedjük . Éjszakára behozzuk nem hagyjuk hogy mértéktelenül lehûljön , egy nap után egészen ízletes savanyú lesz. 

A szatmári tájakon , de Debrecen környékén is úgy mondják, hogy "a tökkáposzta csak akkor jó, ha a disznó beledöglött". 
          Tegyük két liter vízbe fõni a füstölt oldalast , miután megfõtt vegyük ki és készítsünk e füstölt-húsos lébe rántást. Egy ...

Folytats a blogon ... gasztropusztitas.blogspot.com/2012/07...

sponsored links

Keres?s